Slovenija
570 ogledov

Namesto delavnice laboratorij za gojenje konoplje

Mihael Vračun Žurnal24 main
Vračun je bil oproščen očitka ponarejanja listin, zaradi pištole, ki so jo našli pri njem, pa je moral plačati globo.

"Obsodilna sodba temelji na nezakonito pridobljenih dokazih, saj je šlo za kršenje ustavne pravice nedotakljivosti stanovanja," trdi Drago Šribar, zagovornik Mihaela Vračuna. Po njegovem mnenju so lastniki prostora nezakonito "vdrli" v delavnico, ki jo je imel Vračun v najemu, in v njej odkrili laboratorij konoplje – enako naj bi storili policisti, ki so jih poklicali. Zagovornik je že na začetku sojenja zahteval izločitev dokazov, a je sodišče to zavrnilo. Enako pa je storilo višje sodišče, saj meni, da se kršitev nedotakljivosti stanovanja nanaša le na stanovanje, ne pa tudi na preostale zaprte objekte.

Prostor najel za mešanje barv

Vračun iz Dvorc pri Brežicah je delavnico, v kateri naj bi mešal barve, najel daleč od domačega kraja, pri Zidanem Mostu. V najem mu jo je dal zdaj že pokojni Milan Culetto. Ker Vračun ni poravnal niti najemnine niti računa za električno energijo – elektro podjetje je zato zagrozilo z izklopom elektrike –, sta šla Culettova hči in sin preverit, kaj se dogaja. V notranjosti objekta sta slišala brnenje, zato sta vstopila. Odkrila sta laboratorij za gojenje konoplje, v katerem je raslo 50 sadik, elektrika pa je bila napeljana mimo števca.

Elektriko napeljal lastnik

Vračun je krivdo zvalil na zdaj že pokojnega gospodarja, češ da si je kot električar uredil odjem elektrike mimo števca, lastniku pa je pripisal tudi laboratorij.

Za nameček je ovadil Culettova, ker naj bi nezakonito vstopila v "njegov" prostor. Culettova sta morala takoj ob odkritju elektro podjetju plačati 2.500 evrov za nezakonito porabljeno električno energijo.

Komentarjev 1
  • mkmorfius 00:16 10.marec 2014.

    A lahko zdaj jaz najamem tole mešalnico "barv"? Šrevc je prevezan, on ne ve nič, "nelegalno so vstopili" in našli nasad trave... Pa kje mi živimo? Ali veste kdo je sedaj tukaj BUDALA? MI, RAJA, zato ker ne znamo tako glumiti kot oni!