Slovenija > Črna kronika
5708 ogledov

Vozniku 800 evrov kazni

policija Saša Despot
Poostrena kontrola ljubljanskih policistov.

Ljubljanski prometni policisti so v nedeljo na avtocesti med Ljubljano in Koprom poostreno nadzirali tovorna vozila. Pri tem so sankcionirali voznika, ki ni upošteval obveznega tedenskega počitka. Enega od voznikov so oglobili zaradi večkratne prekoračitve dovoljene hitrosti, enega pa zaradi preobremenjenosti vozila in neustreznih pnevmatik. Slednji bo plačal 800 evrov kazni.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je voznik tovornega vozila s priklopnikom, za katerega je največja dovoljena hitrost 80 kilometrov na uro, na relaciji Logatec-cestninska postaja Log večkrat prekoračil hitrost nad 100 kilometri na uro, najhitreje je peljal 114 kilometrov na uro. Policisti so mu izrekli globo 200 evrov.

Voznik drugega tovornega vozila s priklopnim vozilom ni upošteval obveznega tedenskega počitka, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, dokler ni izpolnil obveze - najmanj 24 ur tedenskega počitka. Oglobili so ga s 780 evri, sledil pa bo tudi prekrškovni postopek zoper pravno osebo.

Po obvestilu občana so policisti ustavili tudi voznika kombiniranega vozila, ki je imel pripeto prikolico za prevoz vozil, na kateri je imel naloženo drugo kombinirano vozilo, s predrto pnevmatiko na priklopnem vozilu pa naj bi po avtocesti vsaj 10 kilometrov vozil s hitrostjo 50 kilometrov na uro. Policisti so romunskega voznika izločili na cestninski postaji Log. Ugotovili so, da je priklopno vozilo preobremenjeno, pnevmatike na priklopnem vozilu pa neustrezne. Izrekli so mu globo 800 evrov, vozilo pa izločili iz prometa do odprave napak.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice