Slovenija > Črna kronika
377 ogledov

Policist posredoval za pijanega prijatelja

Policist Boštjan Tacol
Policijski primer kršenja javnega reda in miru. Cerkniška policista sta obravnavala pijanega občana, ki se ni pomiril tudi po njunih opozorilih. Vklenila sta ga in ga odstranila z mesta dogajanja. Nato pa se je zapletlo, za vklenjenega je posredoval policist, poroča Večer.

Policista, ki sta vodila postopek, je njun policijski kolega nagovarjal, da naj vklenjenega pijanega moškega, ki je kršič javni red in mir, izpustita. Poudarjal je, da je policist posebnega tožilskega oddelka na specializiranem državnem tožilstvu in da morata moškega izpustiti, ker je njegov prijatelj, piše Večer.

Policist, ki je oviral delo kolegov, naj bi bil Andrej Jug, po podatkih Večera res zaposlen da specializiranem državnem tožilstvu, kjer preiskuje sume kaznivih dejanj, ki jih storijo policisti.

Ker ni prenehal z nagovarjanjem za pijanega prijatelja, sta Juga policista, ki sta vodila postopek, kazensko ovadila zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Primer obravnava ljubljansko tožilstvo. Na PU Ljubljana kazenske ovadbe sicer niso ne potrdili ne zanikali, saj ne morejo odgovarjati o konkretnih osebah.

Ljubljanska uprava specializirano tožilstvo še ni obvestila o morebitni kazenski ovabi zoper Juga, ravno tako jih to ni obvestilo ljubljansko tožilstvo. Ni pa to prva kazenska ovadba zoper omenjenega policista Andreja Juga, ki naj bi bil po pisanju Večera zelo zagrižen pri pregonu policistov, osumljenih kaznivih dejanj.

Na specializiranem tožilstvu naj bi po podatkih Večera delo opravljal že najmanj dva mandata, čeprav naj bi bila praksa takšna, da policisti tam delajo največ štiri leta, ves čas pa so formalno zaposleni na policiji.

Vprašanje, kako bodo ukrepali zoper policista Andreja Juga, ki je posredoval za svojega pijanega vklenjenega prijatelja, je zato Večer naslovil na policijo. Drago Menegalija, tiskovni predstavnik policije za stike z javnostmi, nam je namreč odgovoril: "Policija zoper policiste posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva RS ne more delovnopravno ukrepati, ker so zaposleni na državnem tožilstvu. Prav tako v policiji ne vodimo podatkov o podanih ovadbah zoper zaposlene v SDT, zato vam teh podatkov ne moremo posredovati."

Priklicati so skušali tudi Andreja Juga na njegov služben telefon, a ostali brez odgovora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • lumparja 16:59 02.junij 2017.

    Gmaz jeden, kak je sel na govna...

  • Avatar Leon
    Leon 14:30 02.junij 2017.

    Tam piše še kaj več kot ste hoteli zapisati .................http://www.vecer.com/posredoval-za-vinjenega-prijatelja-6266955

  • Ivo 12:26 02.junij 2017.

    Vprašanje za milijon dolarjev je: "So mu "smestili" ali je res kriv?". In če je res kriv ali je to stalna praksa vseh tam zaposlenih ali se je on prvi tega domislil? O Slovenija, kam pluješ, že tako si najbolj ...prikaži več koruptivna razvita država na svetu...