Slovenija > Črna kronika
2881 ogledov

Policist streljal na twinga

Policija Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Voznik ukradenega avtomobila zapeljal proti policistu, ta je uporabil strelno orožje.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so včeraj sredi dopoldneva v okolici prestolnice izsledili vozilo Renault twingo, ki je bilo prijavljeno kot ukradeno. V vozilu sta bili dve osebi.

Ko sta policista začela s postopkom, je voznik naglo speljal direktno proti enemu od policistov. "Ta je zato, da bi zavaroval svoje življenje, ustrelil proti prednjemu delu vozila (pnevmatiki) in potem še  odskočil vstran, napadalec pa je s potnikom v ukradenem vozilu s kraja pobegnil," dogodek pojasnjujejo na PU Ljubljana.

Policista sta oba osumljenca prijela blizu kraja napada in ju prijela; eden od njiju je ostal v 48-urnem pridržanju in bo priveden k pristojnemu preiskovalnemu sodniku. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Kriminalisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje 'preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi', za katerega je predpisana kazen do pet let zapora. Oba osumljenca sta bila v preteklosti že obravnavana za več premoženjskih kaznivih dejanj, za pridržanega osumljenca pa je bil v času napada veljaven tudi ukrep prijetja s privedbo.

Uporabo strelnega orožja bo preverila ustanovljena komisija.

aretacija aretiran lisice Pri nas Slovenija Med policijskim postopkom nenadoma umrl Policija Poziv Slovenija Policisti iščejo oboroženega povzročitelja nesreče

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • ode 08:16 14.oktober 2018.

    Iz dozdajšnjih izkušenj lahko domnevamo, da naši policaji in zanesljivo tudi vojaki, sploh niso psihično usposobljeni, da bi kadarkoli streljali v živega človeka, čeprav se ta čas nezadržno bliža, tudi, ko bi bilo njihovo življenje direktno ogroženo, kot v tem ...prikaži več primeru. Pa tudi naša pacifistična zakonodaja jim visi za vratom. Marsikateri bi prej orožje usmeril proti sebi, kot proti nasprotniku.

  • Žurnalček 13:26 11.oktober 2018.

    Pa saj ni pnevmatika življensko ogrozila policista ampak zločinec za volanom !

  • ode 21:08 10.oktober 2018.

    S tem, ko je voznik namerno avto usmeril v policista, ga je s tem napadel s smrtonosnim orožjem. Policaj bi moral v tem primeru preluknjati vetrobransko steklo malo nad volanom, ne pa gumo.