Slovenija > Črna kronika
495 ogledov

Policist streljal proti 33-letniku

policijski avtomobil Drava PU Maribor
Kot smo že poročali, 33-letni voznik je z divjo vožnjo ogrožal policiste in druge udeležence v prometu. Da bi ga umirili, so policisti uporabili celo strelno orožje. Več o dogodku danes na tiskovni konferenci.

"33-letni voznik sivega kombiniranega vozila, znamke Renault Trafic, slovenjgraških registrskih oznak, okoli 16.30 v Javniku ni upošteval znakov policistov, ki sta ga ustavljala zaradi zaznanega cestno prometnega prekrška," je za naš portal povedala Milena Tribulin iz PU Celje. "Z divjo vožnjo v smeri proti Dravogradu je več kilometrov, ogrožal policijske patrulje in mnoge druge udeležence v cestnem prometu." Policista sta izvajala redno kontrolo prometa, z laserskim merilnikom sta merila hitrost voznikov.

Voznik je med drugim z nevarno vožnjo ogrožal udeležence v prometu, zato je policijska patrulja zapeljala za njim. Policista sta voznika ustavljala z zvočnimi in svetlobnimi znaki, ki jih ni upošteval in z vožnjo še naprej ogrožal vse ostale udeležence v prometu.

policija Drava | Avtor: PU Maribor PU Maribor

osumljenec divjanje | Avtor: PU Maribor PU Maribor

 

 

 

 

 

 

Policijski avto zrinil s ceste

Pri Vuhredu je nato ustavil, počakal patruljo, nato pa z veliko hitrostjo zapeljal proti policijskemu avtu. Policist, so povedali danes na tiskovni konferenci, je le s prisebnim in pravočasnim manevrom preprečil trčenje.

33-letnik je nato spet pobegnil, vozil z veliko hitrostjo, z vožnjo po levi še naprej ogrožal ostale. Policijski patrulji se je medtem pridružila še ena, ki je po približno treh kilometrih zaradi zastoja na cesti uspela dohiteti voznika kombija.

"Policist je zapeljal pred 33-letnega voznika, ta pa je namenoma trčil v policiste in nadaljeval vožnjo proti Dravogradu. Patrulja ga je lovila in ko so bili vzporedno, je voznik kombija sunkovito zavil v leto, trčil v policijski avto, ki ga je odbilo v ograju mostu z reko Dravo. Vozilo je drselo 30 metrov po strmem pobočju, se obrnilo na streho in se le pet metrov pred strugo reke zaustavilo."

policijski avtomobil Drava | Avtor: PU Maribor PU Maribor

Policist uporabil strelno orožje

Še naprej ga je lovila druga policijska patrulja, ga opozarjala, da naj ustavi. Ko je to vendarle storil, je z vozilom zapeljal proti policistoma. "Da bi odvrnil napad, s katerim je bilo ogroženo življenje policistov, je policist šestkrat ustrelil proti kombiju," so povedali na današnji tiskovni konferenci na PU Celje.
 
Voznik je spet nadaljeval vožnjo, ki so jo slednjič policisti vendarle uspeli prekiniti s tako imenovano policijsko blokado. Ker se na pozive, naj zapusti vozilo, ni odzival, so policisti razbili steklo, uporabili prisilna sredstva in voznika pridržali. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola, pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja. Sledi kazenska ovadba. Med dogodkom so bili trije policisti poškodovani, k sreči njihove poškodbe niso hujše.

Policija pri tem poziva očividce včerajšnjega divjanja 33-letnega voznika, naj se jim javijo in podajo svojo izjavo za preiskavo. Škodo policisti še ocenjujejo, že zdaj je jasno, da bo znašala več tisoč evrov.

Moškega so policisti že izpustili iz pridržanja, saj je bilo ocenjeno, da ne obstaja ponovitvena nevarnost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 44
  • KOJAK 19:56 11.julij 2017.

    A mi lahko nekdo, ki se spozna na pravo pove zakaj je morilec Tiča ostal v priporu zaradi PONOVITVENE nevarnosti, ta objestnež pa NE. Ker meni je bolj logično, da lahko dejanje ponovi ta norec, kot morilec Tiča.

  • KOJAK 19:56 11.julij 2017.

    Škoda ker ni streljal nate... če bi te zadel v glavo, bi zaradi prazne glave še danes odmevalo naokrog.

  • primoz.g 19:56 11.julij 2017.

    objesten policist, ti ti kaj se pa to prav, resnično šeskat ustrelit in ne zadet pri tem pa se sklicevat da si ogrožen ? edino objesten si lahko, nč policaje v strelske klube naj vsaj zadanejo če že strelajo, jest ...prikaži več osebno častim 1000 patronov iz svojega žepa. dobimo se na rudniku pa da se mal izobrazjo, no ja majo pa tud slabo orožje to pa treba tud priznat, tista stara jajca od zastave je še kr ok. tud če zadane ne bo ubenmu nič, F92 so pa že vse zmahane do amena.