Slovenija > Črna kronika
8740 ogledov

Policist v službenem času zavrnil hitri test na droge

nadzor policistov in carinikov Saša Despot
Kljub hujši kršitvi delovnih obveznosti dobil le opomin.

Policista s policijske postaje Gornji Petrovci je, kot poroča portal Sobotainfo, pred tedni ustavila policijska patrulja in mu odredila test za prisotnost prepovedanih drog, ki ga je zavrnil. 

Iz službe so ga poslali domov

Po informacijah Sobotainfo, so policista, domnevno zaradi slabega počutja, nadrejeni na policijski postaji pred tem poslali domov. Nadrejeni naj bi tudi odredil preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen. Med potjo je policista še v službenem času ustavila policijska patrulja. 

Policist je test, ki ga je odredila patrulja, zavrnil, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kljub temu pa naj bi se po informacijah Sobotainfo, iz prizorišča z avtomobilom kasneje odpeljal kar sam.

Hujša kršitev delovnih obveznosti

Na Policijski upravi Murska Sobota so za Sobotainfo potrdili, da je "policist v času službe, brez utemeljenih razlogov odklonil odrejen preizkus zaradi ugotovitve prisotnosti prepovedanih drog, kar predstavlja hujšo kršitev pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja."

Kljub hujši kršitvi pogodbenih obveznosti, je policist  dobil le opomin. "Komandir policijske postaje je generalni direktorici policije v skladu z določili Zakona o delovnih razmerjih predlagal izrek ustreznega ukrepa. V skladu s 1. odstavkom 85. člena Zakona o delovnih razmerjih je bilo policistu izdano opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi," so za Sobotainfo pojasnili na Policijski upravi Murska Sobota.

Če je hitri test pozitiven, sledi odvzem krvi

Hitri testi, ki jih uporablja slovenska policija, so namenjeni ugotavljanju prisotnosti kanabisa (marihuane/hašiša/THC), amfetaniminov/metamfetaminov/ekstazija, benzodiazepinov, kokaina/cracka, opiatov (Morfin/Heroin) v slini. Da je voznik pod vplivom prepovedane droge, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi, šteje, če se prisotnost teh snovi ugotovi v krvi in ali v slini. Toksikologi namreč ugotavljajo, da omenjene substance vplivajo na zmanjšane sposobnosti le v času, ko je prisotnost teh snovi možno ugotoviti v krvi in/ali slini.

marihuana džojnt kajenje Testi Avto Kdaj vam bodo zaradi uživanja marihuane vzeli izpit?

Fotografija je simbolna
Komentarjev 10
  • 0ced864ed9d976da79e4e975646e3dcf59a85b96 19:54 23.julij 2019.

    [ Policist v službenem času zavrnil hitri test na droge … Kljub hujši kršitvi pogodbenih obveznosti, je policist dobil le opomin. ] Res ne razumem, kaj posameznikom na tem forumu ni jasno. Najmanj, kar si zaslužijo 'za začetek' vsi vpleteni ...prikaži veči je suspenz brez denarnega nadomestila, če to obstaja v tej vukojebini.

  • kmetek 18:05 23.julij 2019.

    odpoved takoj in vse sankcije, kot za vse smrtnik. policija se dela norca iz davkoplačevalcev namesto, da bi delali.

  • maresem 17:30 23.julij 2019.

    Poklukar ima vse pod kontrolo... vse štima, ni problemov v državi, vsi smo varni....