Slovenija > Črna kronika
1645 ogledov

Policista rešila življenje nepokretni osebi

Požar v Mariboru B. K.
Eden od policistov se je med evakuacijo poškodoval.

Zjutraj je zagorelo v enem od prostorov pritličnega stanovanja v bloku na Bledu. V stanovanju so bile v času požara tri osebe, ki so jih odpelajli na zdravniški pregled. Iz bloka so evakuirali okoli 30 oseb. 

Prva sta na kraj požara prispela blejska policista, ki sta takoj začela ukrepati. Obveščena sta bila, da je v enem od stanovanj nepokretna oseba, ki potrebuje pomoč. V zadimljenem bloku s praktično ničelno vidljivostjo sta našla stanovanje in starejšo osebo odnesla na prosto. 

Do prihoda reševalcev sta njo in še eno osebo brez obutve namestila v službeno policijsko vozilo. Eden od policistov se je med evakuacijo obnemogle osebe poškodoval in je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Po prvih podatkih ne gre za hujše poškodbe. 

Drugi prostori bloka niso bili poškodovani. Stanovalci so se že lahko vrnili domov. Po prvih ugtotovitvah pa je v požaru nastalo za nekaj deset tisoč evrov materialne škode. 

Kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi v povezavi s požarom. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.