Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Policiste napadel s sekiro

Žurnal24 main
Devetintridesetletnik iz Sv. Jerneja nad Muto je policistoma grozil s sekiro in poskušal pobegniti.

Policista sta se nekaj pred 20. uro odzvala na klic, da moški grozi sorodnikoma in se do njiju nedostojno vede. Ob prihodu je bil 39-letnik na dvorišču pred svojo hišo. Iz tnala je izpulil večjo sekiro in jima začel groziti tako, da je proti njima zamahoval s sekiro. Na pozive policistov, naj se umiri in odloži sekiro, se ni odzval, zato je eden od policistov iz toka potegnil službeno pištolo.

 

Moški je nato odložil sekiro in odšel v hišo, da bi se tako izognil uradnemu postopku policistov. Na njihovo pozivanje je privolil v pogovor, ko pa mu je policist pisal plačilni nalog za plačilo globe zaradi kršitve javnega reda in miru, je nenadoma vstal in udaril v vhodna vrata. Močno razburjen je policistoma grozil, pograbil sekiro in jo dvignil nad glavo z namenom, da bi zamahnil proti policistoma. Ker je šel proti policistu, je vnovič potegnil službeno pištolo iz toka in se umikal nazaj ter ga ves čas miril. Moški je s sekiro močno udaril po robu samokolnice, nato pa sekiro odvrgel in po tleh vrgel samokolnico.

 

Ker se osumljenec še vedno ni umiril, sta policista zaprosila za pomoč dodatne patrulje. Ob prihodu patrulje Policijske postaje Dravograd in patrulje Postaje prometne policije Slovenj Gradec je osumljenec še vedno žalil in izrekal grožnje. Po daljšem prigovarjanju s strani policistov se je nekoliko pomiril, vendar je v bližini gospodarskega poslopja nenadoma poskušal pobegniti, zato so policisti zoper njega uporabili fizično silo in sredstvo za vklepanje in vezanje ter mu začasno odvzeli prostost. Z intervencijskim vozilom odpeljan na PP Radlje ob Dravi, kjer je bil pridržan v času do 6 ur.

 

Zoper osumljenca bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec. Zaradi nasilnega in drznega vedenja do sorodnikov so mu izdali plačilni nalog za plačilo globe v višini 626 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.