Slovenija > Črna kronika
12554 ogledov

Hudo poškodovan gost lokala, reševalcev niso poklicali pol ure

Varnostniki pretepa, ki se je zgodil blizu lokala v Nebotičniku, niso videli, ke Žurnal24 main
Policisti so več kot teden dni po brutalnem pretepu izsledili napadalca.

V četrtek, 23. avgusta, nekaj po osmi uri zvečer, je dežurni zdravnik novomeškega urgentnega centra obvestil policiste na številko 113, da oskrbujejo poškodovanega v pretepu v okolici Novega mesta. Na kraj so bili napoteni policisti, da bi ugotovili, za kaj gre, saj o dogodku ni bilo nobene prijave.

Ugotovili so, da je v okoli pol osme ure zvečer v gostinskem lokalu prišlo do pretepa. 56-letni moški je hudo telesno poškodoval 42-letnega moškega, ki so ga s hudimi poškodbami glave po oskrbi v Splošni bolnišnici Novo mesto odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. 

Ker osumljenca ni bilo več na kraju dogodka, je stekla iskalna akcija. Zaradi suma, da se je osumljenec za nekaj časa umaknil z območja Dolenjske, so se policisti in kriminalisti povezali s kolegi iz sosednjih policijskih uprav in nadaljevali z aktivnostmi tudi doma. 

V soboto, 1. septembra, so nekaj po poldnevu osumljenega prijeli, ko se je pripeljal nazaj domov. Odvzeli so mu prostost in ga v skladu z zakonom o kazenskem postopku pridržali za 48 ur. Naslednji dan so na podlagi odredbe sodišča pri njem opravili hišno preiskavo, v kateri so iskali predmete in sledi, ki bi služili kot dokaz v kazenskem postopku. 

Osumljenega 56-letnika so policisti v preteklosti že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, nasilništva in prekrškov. V ponedeljek, 3. septembra, so ga s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Novem mestu, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. 

Osumljencu očitajo storitev kaznivega dejanja hude telesne poškodbe po 1. odstavku 123. člena kazenskega zakonika. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od šest mesecev do pet let. 

Policisti preverjajo še eno okoliščino. V postopku so ugotovili, da še približno pol ure po pretepu nihče od prisotnih v gostinskem lokalu, tudi po tem, ko je osumljenec kraj že zapustil, ni poklical reševalcev, da bi pomagali hudo poškodovanemu 42-letniku, ali obvestil policijo. Osumljenec je po pretepu kraj že zapustil. 

Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • JUTRIBOLJŠEBO 12:03 05.september 2018.

    -Nečivil je iskal pretep, namesto njega jo je skupil pa njegov prijatelj Čivil !!

  • kapibara1 11:00 05.september 2018.

    Ne-Ćivili