Slovenija > Črna kronika
1323 ogledov

Policisti in mimoidoči rešili življenje

Policija Gregor Prebil
Mimoidoči in policisti so v ponedeljek popoldan ob cesti med Bledom in Lescami uspešno posredovali pri reševanju voznika, ki je zaradi zdravstvenih težav zapeljal s ceste.

Timsko delo je bilo uspešno, voznika, ki so ga na kraju dogodka oživljali, pa so nato odpeljali v zdravstveno ustanovo, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Voznik je včeraj popoldne med vožnjo z Bleda proti Lescam pri krožišču za golf zapeljal s ceste in trčil v drevo. Posredovali so radovljiški in blejski policisti, na kraju pa so se že ustavili tudi naključni mimoidoči.

Voznik ni dihal

Radovljiški policist, ki je tudi prvi posredovalec, je takoj ocenil stanje voznika in zaznal, da ne diha. Skupaj z mimoidočimi so ga spravili iz vozila in začeli s temeljnimi postopki oživljanja. Drugi del policijske patrulje je medtem pripravil opremo za oživljanje, ki je bila v policijskem vozilu. Tako so pri oživljanju uporabili avtomatski defibrilator in obrazno masko za predihavanje.

Med nudenjem prve pomoči se je na kraju ustavila tudi zdravnica iz jeseniške bolnišnice, ki je do prihoda reševalcev prevzela izvajanje masaže srca, radovljiški policist pa je nadaljeval predihavanje.

"Timsko delo naključnih mimoidočih, blejskih in radovljiških policistov ter zdravnice do prihoda reševalcev je bilo uspešno. Voznik je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo," so pojasnili na Policijski upravi Kranj in dodali, da okoliščine kažejo, da je voznik s ceste zapeljal zaradi zdravstvenih težav, kar je bil tudi razlog za oživljanje.

Policija Bravo policisti! Slovenija Policista ob Savi ženski rešila življenje reka Drava Maribor Neuspešno Slovenija Maribor: 21-letnika dve uri oživljali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice