Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Policisti ovadili požigalca

Policisti so ovadili povzročitelja požara v Postojni. Ovaden je 49-letni državljan Črne gore.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper so zaključili s preiskavo kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, do katerega je prišlo v večstanovanjskem bloku na Gregorčičevem drevoredu v Postojni 17. junija letos okoli 3. ure.

Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je požar nastal v enem od tamkajšnjih stanovanj, ki sta ga uporabljala najemnica in njen partner. Požar se je začel v kuhinji na štedilniku zaradi pregretja in posledično vžiga olja. Najemnik si je namreč pripravljal hrano in pri tem pozabil na segrevajoče se olje, ki se je zaradi pregretja vnelo, sam pa se je med poskusom gašenja tudi opekel.

Zaradi utemeljenega suma, da je 49-letnik, državljan Črne gore, izvršil kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti, za katerega je predpisana zaporna kazen do 5 let, je bila zoper njega na okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.