Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Policisti ovadili vodjo delavnice, ki je udeležencem ponudi piškote s THC

Marihuana marš Saša Despot
Toksiološka raziskava pokazala, da so piškoti vsebovali THC. Policisti bodo zoper 46-letnega Boštjana O. iz Braslovč, ki je na delavnico o uporabi industrijske konoplje prinesel piškote s to prepovedano konopljo, vložili kazensko ovadbo.

Po poročanju Dnevnika so celjski policisti po mesecu dni vendarle prejeli rezultate toksikološke analize piškotov, ki jih je udeležencem delavnice o uporabi industrijske konoplje pod kozolcem Bio parka Nivo v Žalcu junija letos ponudil vodja Boštjan O. iz Braslovč: "Ta je pokazala, da piškoti niso bili izdelani iz industrijske konoplje, ampak prepovedane vrste konoplje, ki vsebuje prepovedano substanco THC. Glede na navedeno bomo zoper 46-letnega osumljenca, ki je na delavnico prinesel piškote, podali kazensko ovadbo zaradi omogočanja uživanja prepovedanih drog," je za Dnevnik potrdil vodja operativno-komunikacijskega centra celjske policijske uprave Božidar Pezdevšek.

Zastrupilo se je 15 ljudi

Udeleženci delavnice so se zastrupili  20. junija, in sicer med preizkušanjem izdelkov, ki naj bi bili izdelani iz industrijske konoplje - tudi tistih, ki so jih udeleženci prinesli s seboj. Vsi udeleženci delavnice so bili starejši od 50 let.

Zaradi zastrupitve so 15 ljudi sprejeli v celjski bolnišnici. Takrat so iz celjske bolnišnice sporočili, da sta bila dva udeleženca težje prizadeta, a nista bila v življenjski nevarnosti. Opravljeni diagnostični postopki pa so potrdili, da gre pri vseh za zastrupitev s THC, ki je glavna psihoaktivna sestavina konoplje.

dežurni@žurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.