Slovenija > Črna kronika
1773 ogledov

Policisti pridržali uslužbenko tožilstva

avtocestna policija Anže Petkovšek avtocestna policija
Kriminalisti so včeraj opravili hišne preiskave na Specializiranem državnem tožilstvu.

Policisti so v okviru preiskav pridržali uslužbenko tožilstva, ki je imela dostop do tajnih podatkov o izdanih odredbah za hišne preiskave in prikrite preiskovalne ukrepe. Uslužbenka je tajne podatke domnevno posredovala pomembnim članom Kavaškega klana, poroča današnji Večer.

Osumljena uslužbenka naj bi podatke posredovala svojemu partnerju, ta pa naprej posameznikom iz kriminalnega podzemlja, ki so se zaradi izdaje iz hiše tožilstva lahko na udarec policije pripravili ali se celo skrili pred njo, poroča Večer.

Z njeno pomočjo sta se maja letos policijskemu prijetju tako izognila pomembna člana kriminalne združbe Kavaški klan, ki sta med obtoženimi, a še vedno na begu. To sta Luka Arapovič in Blaž Kadivec, še poroča Večer.

Po trditvah policije in Specializiranega državnega tožilstva je slovenska mreža Kavaškega klana delovala od leta 2018. Imela je močne povezave predvsem v Španiji, Nemčiji, Avstriji, Srbiji, Italiji, na Nizozemskem in na Hrvaškem.

Slovenska policija je v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi močno prepredene lovke Kavaškega klana presekala maja, ko so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj s policisti specialne enote na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Maribor in Koper opravili 23 hišnih preiskav in aretirali več osumljenih.

zdravnik Pri nas Slovenija Obsežne preiskave. Policija pridržala dva zdravnika.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:48 10.november 2021.

    Mafija zna povsod postaviti kukavičja jajca. Za denar so eni pripravljeni narediti prav vse.

  • rd2dmk2 10:23 10.november 2021.

    se spomnite sodnice z gorenjske, ki ji je pod oknom počila granata. (so rekli napad, jest bi pomislil da je kak podokničar želel malo pozornosti ), pa sodnice iz štajerske. menda do dons nič. tole znajo najdt, ampak če pa ...prikaži večpa neki polbog grozi sodnikom ( vsem po vrsti, kdorkoli že bo na poti ), da jim bodo jajca mleli, je pa vse tiho.. jest bi pričakovcal, da bi poleg vseh kriminalostov še študente na akademiji poslali v lov, pa nič.. zdej al so jim že vsa jajca potruskali, pa ni več potrebe.