Slovenija > Črna kronika
9931 ogledov

Obsežne preiskave. Policija pridržala dva zdravnika.

zdravnik Profimedias
Zdravnika sta osumljena korupcije.

Mariborski kriminalisti danes izvajajo zaključne aktivnosti v povezavi s preiskavo sumov gospodarske kriminalitete, v katerih sodeluje več kot sto kriminalistov iz več policijskih uprav po vsej državi. 

Kot je v izjavi za medije povedal vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič, operativne aktivnosti potekajo na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj in Nova Gorica. Na podlagi sodnih odredb so opravili več hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil.

Zdravnika osumljena korupcije

Osumljena zdravnika naj bi po besedah Megliča kršila več predpisov s področja medicine dela, prometa in športa ter neupravičeno izdajala zdravniška spričevala, ki jih kot pogoj za opravljanje dela potrebujejo organizacije in podjetja ali pa jih posamezniki potrebujejo za dokazilo zdravstvene usposobljenosti pri opravljanju različnih dejavnosti, kakršne so tudi športne dejavnosti.

Predkazenski postopek sicer poteka tudi zoper večje število osumljenih odgovornih oseb podjetij in organizacij, ki so za svoje zaposlene ali člane na nezakonit način pridobili zdravniška spričevala. 

En zdravnik izdajal neupravičena covid potrdila

Ob tem so v preiskavi še ugotovili, da je eden od osumljenih zdravnikov v času epidemije covida-19 neupravičeno proti plačilu izdajal potrdila o prebolelosti omenjene bolezni, čeprav je vedel, da ti ljudje covida-19 sploh niso preboleli. Isti zdravnik je izdajal tudi potrdila o opravljenih hitrih antigenskih in PCR testih.

Kriminalisti so na podlagi sodnih odredb opravili tudi prikrite preiskovalne ukrepe, z današnjimi aktivnostmi pa še dodatno iščejo dokaze o korupcijskih kaznivih dejanjih, je dodal Meglič, ki je še povedal, da se osumljena zdravnika trenutno nahajata v policijskem pridržanju, po zbranih obvestilih in dokazih pa ju bodo s kazensko ovadbo prepeljali pred preiskovalnega sodnika.

Več podrobnosti v tem trenutku še ni znanih. 

avtocestna policija Slovenija Obsežne preiskave: Izdajali tudi ponarejena potrdila o prebolelosti covida

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 11
 • dd 09:37 10.november 2021.

  Navaden izvid se pa čaka 6 mesecev, ko lahko že crkneš.

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 19:33 09.november 2021.

  Kaj je pa z ortopedi na ortopedski kliniki UKC Ljubljana? Jih kdo nadzira če se spet samo stempljajo in odhitijo na delo v privat klinike. ??

 • rd2dmk2 18:58 09.november 2021.

  tile dohtarji nimajo nikoli dovolj. imajo po 3 službe, dodatke, darila od "hvaležnih"pacientov, da preskpčojo vrste. pa covid dodatke, pa farmacevtske počitnice, pa... pa jim ni dost. in danes poslušam Radio 1, in zaslišim reklamo za e-pacient... zavarovalnica vzajemna ponuja ...prikaži veča zavarovanje, da ... da ... da lahko pridete do nekega zdravnika.. in tekst v reklami.." ne morete priklicati svojega zdravnika, zavarujte se za x.xx€ pri vzajemni in boste jutri na vrsti" fak-- a še to jim je treba plačat