Slovenija
2205 ogledov

Obsežne preiskave: Izdajali tudi ponarejena potrdila o prebolelosti covida

avtocestna policija Anže Petkovšek avtocestna policija
Kriminalisti so danes zjutraj po državi začeli izvajati operativne aktivnosti na območju več policijskih uprav v preiskavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Pridržana sta dva osumljenca. Po neuradnih informacijah Večera naj bi kriminalisti preiskovali korupcijo v zdravstvu.

Predkazenski postopek zoper večje število osumljenih

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave so danes zjutraj skupaj s kriminalisti policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj, in Nova Gorica začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju več policijskih uprav. Na podlagi sodnih odredb izvajajo več hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic z elementi korupcije.

Predkazenski postopek poteka zoper večje število osumljenih oseb, pridržana pa sta dva osumljenca, so navedli na Policijski upravi Maribor in dodali, da predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Podrobnosti niso znane

V zvezi s čim tečejo preiskave, za zdaj ni znano, več bo znanega popoldne. Ob 14. uri je namreč sklicana izjava za javnost vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Bena Megliča.

Kot poroča časnik Večer, naj bi bilo v središču preiskave zdravstvo, šlo pa naj bi za neupravičeno izdajo različnih potrdil - za šport, za delo, pa tudi o prebolelosti covida-19. Potrdila naj bi bila izdana tako na primer tudi celo brez pregledov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Monica_Coleman 14:51 09.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 14:43 09.november 2021.

    Zdravniška mafija ne pozna etike in morale ! Tudi ostali ,ki izkoriščajo Covid za kopičenje svojega bogastva bi morali pred zid resnice .