Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Policisti prijeli goljufive Slovakinje z novo žrtvijo

Policija Saša Despot
Tri Slovakinje so po Ljubljani iskale žrtve, jim tarnale, da nimajo denarja za bolnega sorodnika ali znanca, nato pa jih okradle. Policisti so jih priprli.

Poročali smo že, da so si goljufi v Ljubljani izmislili nov način, kako s strani svojih žrtev zvabiti denar. Samo ta konec tedna so oškodovanci na ljubljansko policijo prijavili dva primera, kako so jih neznanci - v enem primeru je šlo za par, v drugem za tri ženske - ustavili, jih spraševali za pot do bolnišnice, nato pa jim tarnali, da nimajo denarja, potrebnega za zdravstvene stroške. Dvema oškodovankama sta njihove zgodbe segle do srca, dali sta jima denar, do vračila pa dobili nekakšno garancijo; torbo, v kateri naj bi bil računalnik. Izakazlo se je, da gre za goljufijo.

V primežu so imele že novo žrtev

Policisti so na podlagi intezivne preiskave trem goljufivim ženskam prišli na sled že v nedeljo; na Podgornikovi ulici v Ljubljani so izsledili Renault Megane, ki so ga uporabljale osumljenke. Z njimi v avtomobilu je bil že občan, ki so ga ravno tako prosile za denar, češ da ga potrebujejo za bolnega znanca. Najprej so ga prosile, da jim pokaže pot do bolnišnice, nato pa so mu ponudile, da ga odpeljejo domov; na poti so jih ustavili policisti.

Ugotovili so, da gre za Slovakinje, stare 31, 45 in 53 let; policisti so jih včeraj odpeljali k sodniku za prekrške, ki je zanje odredil pripor.

Policisti iščejo še enega moškega, ki naj bi ga SLovakinje ogoljufale, pri tem pa še enkrat pozivajo ljudi, naj ne nasedajo ne nasedajo izgovorom neznanih oseb o poškodovanih svojcih, bolnih prijateljih ipd., ki potrebujejo denar za operacijo. "Nikogar naj ne vabijo v svoje domove in jim ne izročajo denarja. Storilci vedno delujejo v skupinah, pri čemer eni zamotijo oškodovanca, medtem ko drugi to izkoristijo in odtujijo še druge vrednejše predmete," poudari Nataša Pučko z ljubljanske policije.

Komentarjev 5
  • dragec 07:15 03.junij 2015.

    Slovakinje prevarale Slovence, nič novega, Slovenci so res naivno od naivnega (da ne povem - GLUPI)

  • dragec 07:15 03.junij 2015.

    Slovakinje prevarale Slovence, nič novega, Slovenci so res naivno od naivnega (da ne povem - GLUPI)

  • maresem 19:24 02.junij 2015.

    Govorim o Slovakinjah, ne o ženskah - brihtol.