Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Policisti prst krivde usmerili na sodišče

Mama umorjene Zagrebčanke 24sata
Na Hrvaškem močno odmeva umor 18-letnega dekleta. Oglasil se je tudi policijski sindikat, ki zavrača kakršno koli odgovornost. Kot je znano, je dekle že večkrat prijavilo nasilje s strani svojega nekdanjega fanta, ki naj bi jo v sredo zvečer tudi umoril.

Na Hrvaškem je javnost ogorčena; številni komentatorji so prepričani, da bi bila 18-letnica še živa, če bi policija ukrepala drugače. Vrh hrvaške policije je že včeraj zavrnil kakršno koli odgovornost, poudarili so, da so v vseh prijavah ukrepali natanko tako, kot od njih zahteva zakon.

Oglasil se je tudi policijski sindikat, ki je s prstom krivde pokazal na sodišča, ki da bi morala biti v takšnih primerih učinkovitejša in hitrejša. V sindikatu izpostavljajo, da policija ukrepa hitro in učinkovito, osumljence pripeljejo pred sodnika. "Vsi vemo, da je rak rana naše družbe počasno in neučinkovito pravosodje. Osumljence puščajo na svobodo, postopke zoper njih vodijo predolgo, s čimer namen kaznovanja izgubi svoj smisel," so zapisali predstavniki hrvaškega policijskega sindikata.

Med drugim so izpostavili tudi dejstvo, da je 20-letni osumljenec za umor 18-letnice, njen nekdanji fant, v lanskem letu s svojim Mercedesom trčil v pešca, očeta osmih otrok, ki je za posledicami poškodb umrl na mestu nesreče. Iz pripora so fanta kmalu izpustili, primer pa na sodišču še vedno ni končan.

Šla sta na večerjo

Znane so tudi podrobnosti dogajanja v sredo, ko je nesrečno dekle umrlo pod nasilno roko svojega nekdanjega fanta. Po besedah njene mame je 18-letnica sprva podala svojo izjavo preiskovalnemu sodniku, in sicer glede napada, ki ga je doživela novembra lani.

Zatem je odšla na kavo s svojo prijateljico, medtem pa dobila sporočila svojega nekdanjega fanta, ki jo je spet prosil, naj se vrne k njemu. Pristala je, da se bo še enkrat sestala z njim, da se pogovorita.

Do srečanja je prišlo v eni izmed hrvaških restavracij v centru Zagreba, čez nekaj ur je bila mlada nosečnica mrtva pred stavbo stanovanja, kjer je živela s svojo mamo. Ta je novinarjem hrvaških portalov pritrdila, da je bila umorjena noseča, da bi se v kratkem morala preseliti k svojemu novemu fantu. Njen nekdanji fant je po podatkih hrvaških portalov izgubil oblast nad seboj ravno zaradi tega, ker mu je povedala, da čaka otroka z drugim.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Papaja Popi 14:18 24.februar 2017.

    Vsaka podobnost z našo policijo , je zgolj naključna