Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Policisti reševali pijanega Britanca

Tromostovje v središču prestolnice. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Ob treh ponoči so morali ljubljanski policisti posredovati na Tromostovju v središču prestolnice, ker so vinjeni Britanci skakali v Ljubljanico. Poškodovan je bil 29-letni Britanec.

Ko so policisti prišli na kraj dogodka, so ugotovili, da je 29-letni državljan Velike Britanije skočil v reko Ljubljanico, pri tem pa zgrešil reko in padel na beton pod mostom.

Maja Adlešič iz PU Ljubljana je za zurnal24.si dejala, da bodo preučili predlog za podelitev priznanj za hrabrost in požrtvovalnost policistoma, ki sta Britancu rešila življenje.

Ker je, kot so sporočili iz PU Ljubljana, 29-letnik obležal tik ob rečni strugi, so ga policisti pozivali, naj miruje, sicer bo padel v reko. 29-letnik tega ni upošteval, zaradi česar je padel čez polico v Ljubljanico.

Moškega je nato začel nositi tok, prav tako pa se je komaj držal nad gladino. Takrat sta v reko skočila policista, ki sta 29-letnika dvignila nad gladino vode, drugi  policisti na kraju dogodka pa so poškodovanca in oba policista z vrvjo potegnili iz Ljubljanice.

Britanec je bil odpeljan v ljubljanski klinični center, kjer so ga zdravniško oskrbeli zaradi podhladitve in zastrupitve z alkoholom. Policista nista bila poškodovana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.