Slovenija > Črna kronika
2393 ogledov

Policisti objavili ganljiv zapis: "Tudi mi smo samo ljudje"

Policija uniforma policist Saša Despot
"Omejitve, ki enkrat bodo končane, veljajo tudi za nas, policiste. Takoj ko slečemo policijsko uniformo, za nas veljajo povsem enaka pravila kot za vas," sporočajo gorenjski policisti.

Jeseniški policisti so včeraj zvečer obravnavali kršitev javnega reda in miru z nedovoljenim zbiranjem posameznikov ter poškodovanjem košev za smeti in stekla na objektu. Policisti so ugotovili identiteto več oseb, proti kršiteljem pa vodijo postopke zaradi neupoštevanja odloka o omejitvi gibanja in kršitve javnega reda. Postopki še potekajo. V dogodku je nastala materialna škoda, poškodovan ni bil nihče. 

Ob tem policisti pozivajo vse k spoštovanju ukrepov. "Tudi policisti zelo pogrešamo stare in brezskrbne čase, ki so ne tako dolgo nazaj zavili v neko povsem novo in čudno smer. Tudi mi se s čim takim še nismo srečali. Iz brezskrbnega preživljanja prostega časa in rutine smo kar naenkrat stopili v težko obdobje številnih omejitev, ki jim na prvi pogled ni videti konca," so zapisali. 

Poudarili so, da bodo omejitve, ki veljajo tudi za policiste, enkrat končane. "Takoj ko slečemo policijsko uniformo, za nas veljajo povsem enaka pravila kot za vas. Nimamo imunitete na virus niti na odloke. Tudi mi med 21. in 6. uro ne smemo iz stanovanj. Tudi mi ne smemo prehajati mej regij. Tudi mi moramo nositi masko. Tudi mi moramo paziti na distanco. Tudi mi imamo težko delo. Tudi mi imamo družine. Tudi mi imamo čustva. Tudi mi smo samo ljudje," so dodali.

Na svoja ravnanja morajo paziti tako doma kot v službi, k čemur jih zavezuje pogodba o zaposlitvi. "In še nekaj, mi smo izredno dober filter med zakonodajo in vami, ker vemo, da uniforma pomeni veliko odgovornost. Ne "pokvarite" ga s provokacijami," so se obrnili na ljudi. Pozitivne stvari, ki se jim zgodijo v službi so tisto, kar jih drži pokonci. 

"Če v prvem valu večina od nas ni poznala ljudi, ki so zboleli za virusom, je v drugem valu slika popolnoma drugačna. Zato vas
prosimo, ta čas naj bo obdobje solidarnosti in ne objestnega ravnanja. Ostanite zdravi."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • leonardo 13:27 23.oktober 2020.

    A ja? Zakaj pa potem po ljubljanskih ulicah delate z dekleti kot z drekom. Bi vaši hčerki ( če jo sploh imate) tudi delali črnice kot za stavo? Krepko sem bil presenečen, ko sem poslušal izjave teh mladih ljudi po ...prikaži več TV. Rekel sem si, no pa je prišlo do tega, da je policija ratala režimski hlapec!

  • ode 20:16 22.oktober 2020.

    “Zdaj pa mi je poču film. Policisti prenehajmo s tem, da aretiramo ljudi, ki so hoteli samo pospravit za sabo. A smo idioti? A smo pozabili čemu smo zaprisegli? A smo pozabili komu služimo? A smo pozabili kdo nas plačuje? ...prikaži več? A smo pozabili na človečnost? A smo pozabili, da poleg nas imajo tudi drugi pravice!! Pa kaj se gremo?” Je zapisal policist Andrej Hrenič, zaposlen na OKC PU Kranj. (Vir: N24) Torej ne gre za stališče policajev, ampak enega policaja, ki sploh ne dela na terenu.

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 16:25 22.oktober 2020.

    Isto velja za vas policjote,malo morgen,to lahko napiše samo idelaist v službi policije,ki bere Andersenove pravljice!!