Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Policisti vstopili v stanovanje, žensko pridržali

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Po več kot desetih urah se je končala drama v Luciji. Žensko, ki je grozila, da bo stanovanje vrgla v zrak, so policisti pridržali.

Policisti so po 19. uri vstopili v stanovanje v Luciji in pridržali žensko, ki je grozila z razstrelitvijo, ter še dve osebi, so potrdili na policiji. Policija nadaljuje z ogledom stanovanja, stanovalce, ki so bili zjutraj primorani zapustiti svoje domove, pa bodo počasi začeli spuščati nazaj v stanovanja. 

Kot so pojasnili policisti, so tri osebe pridržali skladno z 2. odstavkom 157. člena zakona o kazenskem postopku. Omenjeni člen predvideva, da se osebo pridrži, če so podani utemeljeni razlogi za sum, da je storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, če je pridržanje potrebno zaradi ugotovitve istovetnosti, preverjanja alibija, zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o tem kaznivem dejanju in so za pripor podani določeni razlogi oz. če je opravičena bojazen, da bo ta oseba uničila sledove kaznivega dejanja.

Grozila, da bo v zrak vrgla stanovanje

Sredi Lucije je po poročanju Primorskih novic okrog 8.30 zavladalo izredno stanje. Na Liminjanski cesti je ženska, ki naj bi jo danes deložirali iz stanovanja, grozila, da se ne bo izselila in bo namesto tega sprožila eksplozijo. 

Deložacija ji je grozila, ker je Petrolu dolgovala 2800 evrov, njen skupni dolg do še nekaterih drugih upnikov pa naj bi po poročanju časnika znašal več deset tisoč evrov, a le Petrol se je odločil, da ga bo izterjal po sodni poti. 

Sedela na jeklenki

Izvršitelj, ki je zjutraj prišel na Liminjansko cesto, je po poročanju Primorskih novic kmalu odšel, na kraj pa je prispela policija. Ženska se je namreč zaprla v stanovanje in zagrozila, da ga bo pognala v zrak, tako da bo sprožila eksplozijo treh plinskih jeklenk. Poleg naj bi bila v stanovanju še hčerka z dvema vnukoma, a se je kasneje izkazalo, da temu ni tako. 

Policija je imela po navedbah Leskovškove zjutraj nalogo, da nudi asistenco izvršitelju, a je okoli osme ure dobila informacijo, da gospa sedi na jekleniki. "To je situacijo spremenilo, ugotovili so, da obstajajo razlogi za sum na storitev kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti," je medijem pred blokom pojasnila Leskovševa. "Zavarovali so širše območje, hkati evakuirali prebivalce bloka in vključili pogajalce." 

Ženska je zgodaj popoldne pojasnila, da je jeklenki odnesla iz stanovanja in da ni nevarnosti za eksplozijo, da pa namerava vztrajati, dokler ne dobi odgovora sodišča na pritožbo na deložacijo, ki jo je vložil njen odvetnik. Izrazila pa je bojazen, da bi jo policija priprla, kar se je po 19. uri tudi zgodilo.

Časnik Večer poroča, da se je pred blokom tudi piranski župan Peter Bossman, ki naj bi pred današnjim dnevom večkrat govoril z gospo in je obveščen o situaciji, vendar poudarja, da ne želi iz stanovanja.

Stanovanje naj bi prodali za 85 tisoč evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 45
  • alibaba 21:35 19.maj 2016.

    Preberi si še kaj o njej.Dolg je skoraj poplačala ,ostalo je samo še 2800€,namesto garaže ,ki je vredna vsaj toliko,so rajši prodali stanovanje za pol cene.

  • Avatar Leon
    Leon 14:39 19.maj 2016.

    VOUUUU ! Oblast je uspešno odstranila prvo socialno teroristko ! Sledi kazen ,ki jo bo finančno spravila na kolena in v mestni park med klošarje .

  • valerijakregar 22:36 18.maj 2016.

    tu je širši povzetek te nezaslišane sodne farse :http://nova24tv.si/aktualno/nezaslisano-zaradi-2800-evrov-dolga-petrolu-bo-z-otroci-pristala-na-cesti/ja, zlovenija je pravna, socialna in pravična država !ŽELIMO VEDETI, KDO JE BIL KUPEC STANOVANJA !!!!BRAT SODNICE ???????????????