Slovenija > Črna kronika
96 ogledov

Policisti zasegli za več kot milijon evrov drog

Zasežen heroin PU Koper
Slovenska policija uspešno končala eno od najobsežnejših mednarodnih kriminalističnih preiskav s področja tihotapljenja prepovedanih drog.

Slovenska policija je včeraj s prijetjem dvanajstih osumljencev in izvedbo preiskovalnih dejanj uspešno končala eno od najobsežnejših mednarodnih kriminalističnih preiskav s področja tihotapljenja prepovedanih drog. Gre za preiskavo, ki jo je začela in vodila slovenska policija ter vanjo vključila preiskovalce iz sedmih držav z območja Evropske unije, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Zasegli za milijon evrov droge

Kot so pojasnili, so bili prijeti osumljenci člani mednarodne kriminalne združbe in so se ukvarjali s  tihotapljenjem različnih prepovedanih drog tako na območju Slovenije kot na območju nekaterih držav EU. "Kot primer lahko navedemo, da je včeraj zasežena droga vredna več kot milijon evrov na tržišču, kamor je bila namenjena," so pojasnili na generalni upravi. Združba je trgovala s kokainom in amfetamini.

Droga je bila namenjena na tržišče v Angliji, del pa jo je ostal tudi v Sloveniji. Kot so pojasnili kriminalisti, tokrat droga ni potovala po tipični "balkanski poti". Osumljenci so imeli znotraj velike mednarodne kriminalne združbe vlogo dobaviteljev oz. šoferjev. Preiskavo so pred več kot letom dni začeli celjski kriminalisti, z omenjenega območja pa izvira tudi večina slovenskih osumljencev.

V zaključnih dejavnostih je sodelovalo več kot sto slovenskih policistov in kriminalistov ter preiskovalcev iz drugih držav EU. Policisti nadaljujejo z opravljanjem nekaterih aktivnosti, zato bo več znanega v prihodnjih dneh.

Komentarjev 2
  • vladek 14:24 15.oktober 2013.

    Imena,Imena napišite ali so na.....ić ali ne

  • gornik 13:55 15.oktober 2013.

    Ti niso bili iz Srbije in Jankovičevi , zato jih je bilo potrebno odstraniti,da bo več prostora.Če bi biliJankovićevi bi jim vrnili drogo in bi lahko odšli.