Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Policistki grozil z ubojem

policija Anže Petkovšek
Tridesetletni Velenjčan je prejšnjin teden na zaslišanju na okrajnem sodišču v Velenju grozil velenjskima policistkama. Eni je celo izrekel več groženj z ubojem.

Obdolženi je na sodišču obe policistki žalil. Med zaslišanjem  je eni od policistk izrekel tudi več groženj z ubojem. Kljub temu, da je sodnica obdolženega opozorila, naj preneha groziti policistki, je na sodišču z grožnjami nadaljeval. Po izrečenih grožnjah je odšel na metadonsko terapijo v velenjski zdravstveni dom, po vrnitvi pa je policistki pred sodiščem vnovič grozil z ubojem, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Policisti so 30-letniku odvzeli prostost in mu odredili policijsko pridržanje. Na podlagi odredbe celjskega okrožnega sodišča so pri njem opravili hišno preiskavo, kjer so iskali orožje, z uporabo katerega je obdolženec policistki grozil. Po zaslišanju so kriminalisti 30-letnega osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, ki mu je zaradi groženj, ki jih je izrekel policistki, odredil pripor.

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan in tudi pravnomočno obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja (ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru, ogrožanje varnosti, lahka telesna poškodba in tudi preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi). Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi mu grozi zaporna kazen od enega do petih let.

Komentarjev 4
  • nostradamus 11:59 28.november 2011.

    mu grozi to ni nic pod kljuc za najmanj 2 leti potem pa prevzgoja