Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

"Policistov udarec nezakonit"

meja bobo carina Žurnal24 main
Udarec, ki ga je mejni policist namenil avstrijskemu državljanu, je bil nezakonit, sam strokovni prijem pa je bil zakonit, ugotavljajo na mariborski policijski upravi.

Zakaj je prišlo do spora med policistom in avstrijskim državljanom, še ni znano. Kot je povedal direktor mariborske policijske uprave Danijel Lorbek, avstrijski državljan pri pregledu potnikov na avtobusu ni upošteval, da mora počakati ob strani. S policistom sta se nato sprla in ta ga je prijel za roko. Medtem ko je bil ta strokovni prijem, kot pravijo na policiji, zakonit, pa ni bilo zakonito, da je policist moškega še udaril.

Do omenjenega incidenta je prišlo v nedeljo, ko se je slovenski policist znesel nad Avstrijcem, ki je v Slovenijo potoval z avtobusom. Med kontrolo potnih listov je mejni policist Avstrijca nekajkrat udaril, nato pa ga odvedel v ločen prostor.

Preiskava
Generalni direktor policije Janko Goršek je sicer že odredil Policijski upravi Maribor, da ugotovi disciplinske kršitve policista, ki je izvajal postopek, in odgovornost morebitnih drugih policistov.

"Po ugotovljenih dejstvih bo PU Maribor generalnemu direktorju policije predlagala ustrezne ukrepe, lahko tudi začasno odstranitev iz dela do zaključka postopka (suspenz),"
je sporočil tiskovni predstavnik policije Leon Keder.

Obenem je zanikal, da je policija ponujala Avstrijcu 900 evrov denarja za molk o incidentu. "Policija kot organ ni vplivala na molk avstrijskega državljana. Če se je to zgodilo, gre za individualno dejanje posameznega policista, kar pomeni nedvoumno kršitev pooblastil, in ne gre za zahtevo policije," je še povedal Keder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.