Slovenija > Črna kronika
20781 ogledov

Srhljive podrobnosti: umrl, ko je želel pomagati

Prometna nesreča na primorski avtocesti Gasilska enota Stara Vrhnika
Policisti pojasnili, kako je prišlo do trčenja na primorski avtovesti, v katerem je umrl voznik osebnega avtomobila iz Celja.

Nesreča se je zgodila na primorski avtocesti pred počivališčem Studenec v smeri proti Ljubljani. Voznik slovenskega tovornega vozila je pred počivališčem ugotovil, da ima težave z motorjem vozila, zato je zapeljal proti odstavnem pasu v desno. Ko je bil že na pol na odstavnemu pasu, je po desnem voznem pasu pripeljal voznik tovornega vozila, slovenskih registrskih številk in z desnim delom vozila trčil v zadnji levi del vozila pred seboj. 

Za tem je po desnem voznem pasu pripeljal voznik osebnega avtomobila, doma iz Celja, in trčil v zadnji del drugega priklopnega vozila. Po trčenju je šel voznik osebnega vozila na desno stran avtomobila pomagat sopotnicam, ki so bile lažje poškodovane. V vozilu so bile tri sopotnice. V tem je po desnem voznem pasu pripeljal voznik manjšega vozila za prevoz oseb, ki zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti, prav tako ni mogel zapeljati v levo, saj je po prehitevalnem pasu potekal promet. Odločil se je, da bo zavil desno na odstavni pas, kjer pa je trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je izven vozila pomagal sopotnicam. Za tem trčenjem je vozil naprej po odstavnem pasu in trčil v zadnji del prikolice prvega tovornega vozila, ki je imelo okvaro. 

Voznik osebnega avtomobila iz Celja, ki je bil v času nesreče izven vozila, je na kraju umrl. 

Policija podatke o identiteti vseh udeleženih v prometni nesreči še preverja, prav tako se še preverjajo podrobnosti glede dogajanja na kraju. Več bo znanega kasneje.

Policisti bodo po zaključenem ogledu vozniku drugega tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, za voznika osebnega vozila bo podano poročilo na okrožno državno tožilstvo Koper. Za voznika manjšega vozila za prevoz oseb (mini bus) bo podana kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. 

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Koper umrlo 12 oseb, lani v enakem obdobju 9 (lansko celo leto pa 11 oseb).

Prometna nesreča pri Domžalah Slovenija Huda nesreča na avtocesti, ena oseba je umrla

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:37 20.december 2019.

    Katastrofa ! Prometni kaos v Sl