Slovenija > Črna kronika
3155 ogledov

Ponoči po avtocesti peš lovil tatu

Avtocesta ponoči Profimedias
Tatu je lovil na nasprotni vozni pas avtoceste, a ga je tam čakam sostorilec z avtomobilom.

"Ob 22. uri nam je državljan Romunije prijavil, da so ga okradli na avtocesti," so sporočili s koprske policijske uprave. Zakonca sta se pripeljala na bencinski servis Povir-jug, kjer sta natočila gorivo, zatem pa prestavila vozilo in ga zapustila. Ko sta se vrnila, sta se odpeljala proti Ljubljani, po kilometru vožnje pa je voznik opazil, da ima zadnjo desno pnevmatiko prazno. ustavil je na odstavnem pasu, potem pa je z nasprotnega voznega pasa pritekel neznan moški, odprl voznikova vrata in s sedeža ukradel žensko torbico," 

Romun je stekel za storilcem, ga dohitel in prijel, takrat pa je storilec odvrgel torbico in zbežal na nasprotni vozni pas, kjer ga je čakal voznik z osebnim avtomobilom škoda fabia, svetle barve, ob strani na boku pa je imel črto modre barve.

Tat je bil star približno 40 let, visok od 170 do 180 cm, srednje postave, kostanjevih, srednje dolgih last, oblečen pa je bil v sivo jopico.

Žrtev avtocestne tatvine pa je bil tudi državljan Češke, ki je nekaj pred 5. uro prijavil, da je neznanec na počivališču Risnik pristopil do njegovega kombija in na sopotnikovi strani trkal ter ga tako zamotil. V tem času je drugi neznanec odprla voznikova vrata in ukradel denarnico z dokumenti in denarjem. Oškodovanec se spomni, da je bil storilec manjše postave in temnejšega videza.

Do avtocestne tatvine je prišlo okrog enajstih zvečer tudi na počivališču Ravbarkomanda. Neznani moški je ogovoril oškodovanko, medtem pa je po vsej verjetnosti drug storilec odtujil torbico iz vozila, ki je bilo  med pogovorom z neznancem odklenjeno.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • ode 08:31 19.april 2019.

    To se dogaja na naših (avto) cestah že desetletja, pa še nikogar niso ujeli. Če policija večkrat izvaja večdnevne, usklajene, vseslovensk akcije proti pijanim in prehitrim voznikom, naj po enakem zgledu organizira še akcije proti cestnim razbojnikom. Ampak tega v ...prikaži več Tacnu niso jemali...

  • Aro 13:58 18.april 2019.

    Ciganje in romuni so aktivni, možje v modrem pa spet v štrajk? Mal se voziti okrog, mal težit ljudem, tam pa tam kirega ustaviti, to je naporno in mukotrpno delo. Vprašajte jih

  • Laznivi 12:53 18.april 2019.

    Mozje pa ponovno v stavkovne aktivnosti...