Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Popustil je pokrov jaška, vanj padla otrok in njegova teta

Jašek PU Kranj
Na Ulici Lojzeta Hrovata je včeraj popoldne prišlo do nesreče, ko sta ženska in otrok padla v jašek. Policisti okoliščine še ugotavljajo.

Policisti še zbirajo podrobnosti dogodka. Za zdaj lahko povem le, da sta po mojih zadnjih informacijah oba nepoškodovana,” je za žurnal24.si povedal Boštjan Glavič s Policijske uprave Kranj.

Do dogodka je prišlo nekaj po 16 uri pred blokom v naselju Planina pri Kranju. 3-letnega otroka je v naročju nosila njegova 25-letna teta. Stopila je na pokrov jaška, ki je pod težo popustil, tako da sta oba padla tri metre globoko.

Šlo je za pokrov varnostnega jaška za odvodnjavanje viška sanitarne tople vode, ki se je obrnil oziroma odprl, tako da sta ženska in otrok padla v jašek globine 2,8 metra, iz jaška pa so ju potegnili svojci, so kasneje sporočili policisti. 

Reševalna ekipa ZD Kranj ju je odpeljala v ambulanto nujne medicinske pomoči Kranj, po pregledu pa sta bila oba napotena še na opazovanje v UKC Ljubljana, od koder sta bila vvečernih urah odpuščena in nista utrpela hujših poškodb, so sporočili policisti. 

Zakaj je pokrov jaška popustil in ali je za to odgovoren upravljalec jaška, policisti še preverjajo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.