Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Posilstva na križarkah

Tudi sanjska križarjenja imajo lahko svoje pasti. Žurnal24 main
Ameriški FBI opozarja turiste, da je križarjenje res čudovit dopust, a naj bodo kljub temu pozorni. Na majhnem prostoru in ob izobilju alkohola se lahko zgodi marsikaj.

42-letna ženska se je odzvala povabilu na pijačo 38-letnega člana posadke na križarki Coral Princess. Po nekaj kozarčkih sta zapustila jedilnico, tedaj pa naj bi jo moški potisnil v neko sobo in jo prisilil v oralni seks.

"Potniki so prepričani, da so na križarkah v posebnem kokonu, v katerem se jim nič ne more zgoditi,"
opozarja eden vodilnih odvetnikov za pomorsko pravo na Floridi, Charles Lipcon.   A to ne drži, opozarja tudi FBI. Na križarkah je vedno veliko alkohola, razigranih, sproščenih ljudi, ki pozabijo na vsakodnevne skrbi in sploh niso pozorni, kaj se z njimi dogaja.

Posilstvo na Royal Caribbean

Ena najpretresljivejših zgodb je zgodba 38-letne Laurie Dishman. Potem ko jo je posilil član ladijskega osebja, se je pritožila vodstvu. Naročili so ji, naj obleko in posteljnino spravi v plastično vrečko, ko pa jo je predala preiskovalcem, so ji dejali, da taki dokazi niso sprejemljivi.

Kaj storiti?
Na to je težko odgovoriti, pravi odvetnica za pomorsko pravo iz Los Angelesa, Michael Ehline."Številke za klic v sili na morju marsikdaj niso dosegljive, ladijske uslužbence pa plačuje ladijska družba. Ali potem res verjamete, da bo ladijski zdravnik pripravljen potrditi, da se je na krovu zgodilo posilstvo?" se sprašuje Ehlinova. Največ, kar lahko žrtev upa, je, da bo vodstvo ladje verjelo njenim obtožbam.

Ladijske družbe ogorčene
Predstavniki ladijskih družb zagotavljajo, da je za varnost dobro poskrbljeno. Večina je na javne prostore na ladjah že namestila kamere, poleg tega pa opozarjajo, da je glede na število potnikov prijav o spolnih napadih zelo malo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.