Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Poškodovani slovenski alpinist pri zavesti

Stena Anica Kuk, Paklenica, Hrvaška Žurnal24 main
Mlad slovenski alpinist, ki se je poškodoval med plezanjem na Velebitu, je po operaciji pri zavesti. Njegovo stanje je stabilno.

Triindvajsetletnik ima po operaciji le manjše glavobole, ki so posledica same nesreče in pooperacijskega okrevanja, je za STA povedal dežurni zdravnik v kliničnem centru v Splitu. Podrobnosti poškodb niso znane. Alpinist je trenutno na intenzivni negi, njegovo življenje pa ni ogroženo.

Kot smo poročali, se je v ponedeljek na območju Velebita odlomil kos stene in moškega zadel v glavo. Čeprav je imel čelado, je dobil hujše poškodbe glave. Nesreča se je zgodila v ponedeljek v 400 metrov visoki steni Anića Kuk pri Veliki Paklenici, ko se je vzpenjal po eni izmed alpinističnih smeri. Če se ne bo kje zapletlo in bo zdravstveno stanje 23-letnika stabilno, ga bodo že čez nekaj dni prepeljali na zdravljenje v Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.