Slovenija > Črna kronika
57 ogledov

Poskus umora v varstvenem zavodu

streljanje Maribor Fotosmedia
Na varovanem oddelku socialno varstvenega zavoda Hrastovec se je v ponedeljek ponoči zgodil poskus umora.

Stanovalec zavoda naj bi okoli 1.40 ponoči poskušal zadušiti spečega sostanovalca, napad pa je dežurnemu osebju prijavil sam. Napadeni 52-letnik ni huje poškodovan in se je iz bolnišnice že vrnil v zavod.

Ko je 31-letni domnevni napadalec dežurnemu osebju povedal, kaj je storil, je to odhitelo do napadenega, mu nudilo prvo pomoč in poklicalo reševalce in policijo. Ti so 31-letniku odvzeli prostost, po poročanju medijev mu je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Pripor zaradi ponovitvene nevarnosti

Z mariborskega tožilstva so sporočili, da primer obravnavajo kot poskus umora, pripor pa so predlagali zaradi ponovitvene nevarnosti.

V zavodu pojasnjujejo, da sta bila moška sostanovalca na lastno željo, 31-letnik pa je v zavodu bival, ker je obstajala nevarnost, da bi se lahko samopoškodoval. Nikoli pa ni kazal, da bi lahko bil nasilen do drugih. Moška tudi nista bila v sporu, zato česa takega niso pričakovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.