Slovenija > Črna kronika
4817 ogledov

Posojilodajalka SDS Dijana Đuđić kazensko ovadila Mira Cerarja

Miro Cerar EPA
Dijana Đuđić, ki jo javnost pozna zaradi spornega posojila SDS, naj bi ovadila Mira Cerarja zaradi žaljive obdolžitve in razžalitve.

Spletna portala Demokacija in Nova24 TV, ki sta lastniško povezana s stranko SDS, poročata, da je Dijana Đuđić zoper Mira Cerarja vložila ovadbo zaradi žaljive obdolžitve inrazžalitve. Za Dijano Đuđić je sporen del intervjuja za Siol.net, kjer je Cerar dejal, da je Đuđićeva del kriminalne združbe: "To si želim videti v naši družbi, ne pa da predsednik SDS podpiše nezakonito pogodbo za 450 tisoč evrov, in to celo z neko gospo, ki je v kriminalni združbi. Zgodi se nič. Gre na televizijo in pojasni, da je vse v redu. To zame ni sprejemljivo."

Oba medija pri tem objavljata tudi ovadbo, na kateri je podpisana Dijana Đuđić in na kateri je datiran današnji datum. V objavljenem dokumentu je zapisala, da je ugledna pravnica iz Republike Srbske in da ni bila nikoli obsojena za noben prekršek, kaj šele za kaznivo dejanje, zoper njo pa se tudi ne vodi noben kazenski postopek. Ob tem je priložila tudi potrdilo o nekaznovanosti ministrstva za notranje zadeve BiH in potrdilo slovenske finančne uprave.

Đuđićeva je tožilstvo zaprosila, da prevzame kazenski pregon, sicer bo to storila sama kot subsidiarna tožilka.

Ime bosanske državljanke Dijane Đuđić je javnosti znano, odkar si je SDS od nje nezakonito izposodila 450.000 evrov, kar je občutno več kot omejitev postavljena pri znesku 15.800 evrov. SDS si je nato izposodila še 60.000 evrov pri podjetju Nova obzorja, kar je nezakonito, saj je si stranke v skladu z zakonodajo nazadnje spremenjeno 2013 denarja od podjetji ne smejo izposojati oziroma od njih prejemati donacij.

Zaradi spornih kreditov pa bo SDS najverjetneje morala na sodišče, računsko sodišče je namreč zoper stranko podalo obdolžilna predloga. Enak postopek poteka tudi zoper SD in Solidarnost.
Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar z vsebino kazenske ovadbe, ki jo je zoper njega po poročanju Demokracije vložila državljanka BiH Dijana Đuđić, ni seznanjen in je ne more komentirati, so za STA pojasnili v kabinetu predsednika vlade.

 

Komentarjev 8
  • max 18:10 11.april 2018.

    Sodišče naj ji takoj naloži, da mora za nadaljevanje postopka predložiti pojasnilo o izvoru svojega premoženja. In tožba bo takoj umaknjena. :)

  • ivan83 15:28 11.april 2018.

    me zanima zanima če bo odgovarjal sploh za kakršne koli grehe iz njegovega mandata!!

  • anze40 15:12 11.april 2018.

    Miro nima sreče z ženskami