Slovenija
14404 ogledov

Le dobra polovica volivcev SDS meni, da je Janšev kredit "čist"

Janez Janša Saša Despot
Celo številni volivci SDS ocenjujejo, da je kredit, ki ga je stranka najela pri Dijani Đuđić, sporen. SDS po javnomnenjski anketi padla podpora, na vrhu pa sedaj SD.

Anketa Vox populi, ki jo za RTV in Dnevnik mesečno redno izvaja agencija Ninamedia, je zaznala več sprememb v primerjavi z zadnjo lanskoletno anketo. Tako bi, če bi bile volitve to nedeljo, največ volivcev izbralo stranko SD Dejana Židana, 13,7 odstotka. To je skoraj dvoodstotna rast. 

SDS Janeza Janše, ki je bila decembra na vrhu lestvice, bi volilo 11,9 odstotka volivcev, kar je upad za odstotno točko. Na tretjem mestu bi bila Lista Marjana Šarca (8,3), nato pa SMC (8,3), DeSUS in Levica (obe po 5,2), NSi (3,5) in SLS (2,8). Kar 31 odstotkov vprašanih ne ve, koga bi v tem hipu volilo, sedem odstotkov bi na volilno nedeljo zagotovo ostalo stran od volišč.

SDS Slovenija SDS leto začenja na konju

V primerjavi z decembrom se je zmanjšal delež tistih, ki ocenjujejo delo vlade kot uspešno (z 41,5 na 38,6 odstotka). Delež tistih, ki delo vlade ocenjujejo za neuspešno, se je s 54,9 odstotka povečal na 56,1 odstotka. Na vrhu lestvice priljubljenosti ostaja Borut Pahor pred Violeto Bulc, sledi Marjan Šarec. 

Anketiranim so zastavili tudi vprašanje, kaj menijo o posojilu v višini 450 tisoč evrov, ki ga je SDS najela pri bosanski državljanki Dijani Đuđić. Kot poroča spletni Dnevnik, jih 72,8 odstotka meni, da gre za sporno posojilo, le 14,4 odstotka pa, da ne. Med slednjimi prevladujejo volivci SDS.

malo delo, referendum, volivci, glasovanje, volilna skrinjica, volišče | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Janez Janša Slovenija Notar Jože Sikošek, ki je overil posojilno pogodbo SDS, v postopku razrešitve

Tudi znotraj volivcev SDS pa je očitno ta tema zelo polarizajoča, saj jih le 53 odstotkov meni, da je s posojilnim poslom stranke vse v redu, medtem ko jih tretjina volivcev SDS ocenjuje, da gre za sporen kredit.

Volivci drugih strank so v veliki večini menili, da je pri SDS kreditu nekaj spornega.

Anketa je bila opravljena sredi tedna na vzorcu 700 oseb.

Janez Janša Še en sporen "puf"! Slovenija Še en "puf" Janševih na podlagi kravjih kupčij?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 54
  • dragec 12:11 23.januar 2018.

    SSDSS - ovcem so 25 let izpirali možgane, rezultat je Zbor za SLO

  • sanela92 19:17 22.januar 2018.

    Jansa sovraz vse z juga ce bi lahko bi jih nagnal nazaj ampak posojilo mu je vsec dol iz bosne to pa ga nemoti

  • sanela92 19:16 22.januar 2018.

    Jansa sovrazi vse z balkana ce bilahko