Slovenija > Črna kronika
77 ogledov

Poštni uslužbenki grozil z iglo

Včeraj nekaj po 17. uri se je zgodil poskus ropa poštne poslovalnice v Trnovem. Policija je roparja že prijela. "Oborožen" je bil z injekcijsko iglo.

Moški je nekaj po 17. uri vstopil v poštno poslovalnico v Riharjevi ulici in od uslužbenke z grožnjo zahteval denar. Ker mu ga ta ni izročila, je poslovalnico zapustil in pobegnil v smeri Rakove Jelše, so pojasnili na PU Ljubljana.

Policisti so pričeli z aktivnostmi za izsleditev storilca in okoli 18.30 ure odvzeli prostost 21-letnemu moškemu. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa ropa.

Na kraj zločina v kratki majici

Neuradno naj bi 21-letnik vstopil v poštno poslovalnico, odrinil stranko in poštni uslužbenki zagrozil z injekcijsko iglo. Pri tem je zavpil, da bo vse pobil, če mu ne bo izročila denarja. Kot so pojasnili pri varnostni službi Sintal, je njihov uslužbenec moškega, ki je ustrezal opisu roparja, kmalu po ropu opazil v bližini poslovalnice, kamor se je očitno čez nekaj časa vrnil. Varnostniku se je zazdel sumljiv, ker je bil kljub temperaturam v kratki majici in je pogledoval proti pošti, sicer pa je ustrezal osumljencu. Na sumljivega moškega je varnostnik obvestil policiste, ki so bili na kraju ropa, ti pa so ga prijeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.