Slovenija > Črna kronika
59 ogledov

Potrjena kazen za grozljiv umor

Koprivnikar (skrajno levo) in Trančar (v sredini) bosta morala sodišče znova pre Žurnal24 main
Umor. Ob začetku prestajanja 30- in 15-letne kazni za prvo smrt bo sodišče začelo soditi še za drugo.

Prisoditev 30-letne zaporne kazni Boštjanu Koprivnikarju in 15-letne Simonu Trančarju ter oprostilna sodba Damirju Hasaniju v zvezi z grozovitim umorom 19-letne Zagorjanke Nine Dobrič pred sedmimi leti sta po naših informacijah postali pravnomočni, kazen pa bosta obsojena začela prestajati v kratkem.

Pretresljiva brutalnost

Mučenje. Dekle je poskušalo pobegniti, a jo je Koprivnikar dohitel in zbil na tla. Okoli vratu ji je navezal tkanino, s katero jo je privezal na vlečno kljuko avtomobila in jo vlekel po travniku. Potem so jo odpeljali do Save in jo odvrgli v vodo. Osumljencem je policija prišla na sled šele dobrih šest let pozneje.

Tožilstvo zahtevalo več
Višje sodišče je namreč, sicer neuradno, v celoti potrdilo sodbo, ki jo je ljubljansko sodišče trojici izreklo aprila lani. Višji sodniki niso ugodili niti pritožbam obsojene dvojice niti pritožbam tožilstva, ki je takrat za Trančarja zahtevalo 30 let kazni, za oproščenega Hasanija pa deset.

Koprivnikar bo tako za rešetkami preživel naslednjih 30 let, Trančar pa 15, ker sta septembra 2002 skupaj s Hasanijem 19-letno Nino Dobrič odpeljala na samotno jaso pri Litiji in jo grozovito mučila. Po mnenju sodišča je moral Hasani surovo početje prijateljev stražiti neprostovoljno. "Njegovo ravnanje je bilo zaradi strahu izsiljeno. Koprivnikar mu je namreč grozil, naj ostane in uboga, sicer bo končal kot Nina," ocenjujejo višji sodniki.

Aprila novo sojenje
Nekaj mesecev pred umorom Dobričeve pa naj bi Koprivnikar in Trančar življenje vzela brezdomcu Stojanu Kranjcu, zaradi česar jima bodo na ljubljanskem sodišču začeli soditi 8. aprila. Nekdanjega mornarja naj bi v litijskem lokalu iz gole objestnosti pretepla, nato pa odpeljala na neznan kraj, kjer naj bi mu Koprivnikar v srce zapičil nož. Truplo naj bi odvrgla v bližnjem kamnolomu, čeprav ga policija nikoli ni našla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.