Slovenija > Črna kronika
2517 ogledov

Povzročil več nesreč, razbijal po stanovanju in poškodoval policista

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Policisti so morali zoper 23-letnega voznika uporabiti prisilna sredstva.

Policisti Policijske postaje Trebnje so bili okoli 19. ure obveščeni o prometni nesreči v kraju Puščava. Voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes izgubil oblast nad vozilom, trčil v ogledalo ob cesti, zapeljal na travnik in nadaljeval vožnjo. 

Policista sta odšla na kraj dogodka, opravila ogled in zbirala obvestila od občana. V tem času se je povzročitelj nesreče z avtomobilom vrnil na kraj in zapeljal proti občanu, ki je uspel odskočiti, in trčil v drug avtomobil. Po trčenju je nadaljeval vožnjo, vozilo obrnil in spet zapeljal proti občanu in policistu. 

Policista sta poskušala nevarnemu vozniku, ki ni upošteval njunih ukazov, preprečiti nadaljnjo vožnjo in ogrožanje, takrat pa je moški spet speljal in policista lažje poškodoval. Z uporabo prisilnih sredstev sta policista nevarnega 23-letnega voznika obvladala in mu odvzela prostost. 

Pred tem že razdejal stanovanje

Izkazalo se je, da je imel moški v litru izdihanega zraka 0,54 miligrama alkohola, v avtomobilu pa je imel vrečko s posušenimi rastlinskimi delci, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo. 

V nadaljevanju so policisti ugotovili, da je voznik, preden se je vrnil na kraj, povzročil še eno prometno nesrečo. V naselju Marof se je zaletel v stanovanjski objekt ter v stanovanju razbijal inventar in povzročil škodo. 

Policisti so osumljenca odpeljali v prostore za pridržanje in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 19:20 19.november 2019.

    Domorodci in Varda nadzirajo JV Slovenijo m

  • perhan63 17:10 19.november 2019.

    cigani mamicu jim