Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Požigalca zalotili med zažiganjem trave

Gozdni požar. EPA
V torek zvečer zagorelo v zaselku Medljan. Gasilci v bližini zalotili moškega, ki je z vžigalnikom zažigal travo.

29-letnega Koprčana so zalotili "pri delu". Medtem ko so se gasilci ukvarjali z gorečim lesenim objektom v Cetorah, v zaselku Medljan, so bili obveščeni, da je ob cesti za Korte izbruhnilo še več manjših požarov. Pri gašenju treh manjših požarov so izolske gasilce krajani obvestili, da je na kolovozni cesti mlajši moški, ki podtika požare.

Hotel pobegniti

"Gasilca sta takoj odšla po kolovozni poti proti Medljanu in na tleh opazila ležečega moškega, ki je z vžigalnikom zažigal travo oziroma grmičevje. Gasilec ga je prijel za roko in mu preprečil nadaljnje kurjenje ter takoj zaprosil za pomoč drugih gasilcev, da obvestijo policijo o prijetju požigalca. Ko je požigalec slišal, da bo o prijetju obveščena policija, se je hotel gasilcu iztrgati iz prijema, pri tem pa ga je z rokami večkrat udaril v  obraz, ga trgal za obleko in davil. Kljub temu ga je gasilcu uspelo zadržati do prihoda policista," so sporočili s Policijske uprave Koper.


Policisti so požigalcu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je za 29-letnega Koprčana včeraj odredil pripor. Ugotovili so, da je podtaknil tudi požar na nedokončanem zidanem poslopju oz. vinski kleti, v neposredni bližini stanovanjske hiše v Cetorah, 7. avgusta.

Komentarjev 1
  • mrki 13:28 14.september 2012.

    no zdej pa modelu dat zaplate trave , pa naj s pinceto posadi toliko travc kolikor jih je zakuril !!