Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Pozor! Na poledenelih cestah že več nesreč

Zimska vožnja Profimedias
Zatadi nizkih temperatur prihaja do poledice, ki je v povezavi z neprilagojeno hitrostjo že botrovala nekaj nesrečam. Policisti opozarjajo na previdnost.

Policisti so na gorenjskih cestah včeraj zaznali več mest, kjer  je  bila cesta spolzka, ponekod pa tudi poledenela. "Zgodaj zjutraj je bil  poledenel  krajši  odsek  ceste  med  Kamno  gorico  in Radovljico pri Lancovem, popoldan pa so policisti vzdrževalca ceste obveščali o poledeneli
lokalni  cesti  Puštal – Pungert na škofjeloškem območju," je pojasnil Bojan Kos, predstavnik PU Kranj.

Na omenjenih odsekih do prometnih nesreč sicer ni prišlo, sta  se  pa  dve zvečer zgodili v vasi Račeva, kjer je voznica  na  poledeneli  cesti  z  avtomobilom zapeljala s ceste, in v Gozd
Martuljku,  kjer  je  voznik zaradi neprilagojene hitrosti na spolzki cesti izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v travnato brežino. Pri vozniku so policisti  ugotovili  manjšo  stopnjo alkohola (0,09 mg/l).

"Tema,  nizke  temperature,  spolzka  cesta  in  prehitra  vožnja  so realna kombinacija  za  prometno nesrečo," je bil jasen Kos v današnjem sporočilu za javnost in pozval voznike naj hitrost vožnje prilagajajo  razmeram na cesti in verjetnosti, da je vozna površina ponekod lahko spolzka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.