Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Prah na zdravniški zbornici

Ljubljanska policija je s strani Zdravniške zbornice Slovenije dopoldne prejela prijavo glede sumljive pošiljke s prahom.

Inštitut za mikrobiologijo je po opravljeni analizi sumljivega prahu, ki ga je zjutraj prejela Zdravniška zbornica Slovenije, potrdil, da ta ni nevaren za zdravje in življenje ljudi. O ugotovitvah bo policija obvestila pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Zdravniška zbornica je danes okoli 9. ure obvestila policijo, da se je uslužbenki iz pisemske pošiljke vsul bel prah. Policisti so kraj zavarovali, ob tem so bili prisotni tudi gasilci in delavci Veterinarske uprave RS.

V času preiskovalnih aktivnosti prostorov zdravniške zbornice niso izpraznili. Tri osebe, ki so bile v stiku s sumljivo snovjo, pa so držali v izolaciji.

Po prvih testih na kraju dogodka so nato ugotovili, da pošiljka ni vsebovala snovi, ki bi bila nevarna za zdravje. Kljub temu so opravili še dodatne analize

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.