Slovenija > Črna kronika
12473 ogledov

Želel jo je zadaviti: Izgubljala je zavest, najhujše preprečil mimoidoči

Nasilje
Ko je že izgubljala zavest, je najhujše preprečil občan, ki se je nahajal v bližini.

Obtoženemu poskusa umora nekdanje partnerice v Zgornji Polskavi Janezu Pušniku je sodišče prisodilo enotno kazen deset let in devet mesecev zapora. Sodba še ni pravnomočna. Tožilstvo je zahtevalo mnogo višjo kazen, pritožbo pa je napovedal tudi odvetnik obtoženega.

%6-letni moški je bil spoznan za krivega, da je septembra 2016 pred gostinskim lokalom v Zgornji Polskavi fizično napadel prijateljico in jo poskušal zadaviti. Ko je že izgubljala zavest, je najhujše preprečil občan, ki se je nahajal v bližini. Že nekaj dni prej je obtoženi ženski grozil in nedovoljeno vstopil v njeno stanovanje.

senca Slovenska Bistrica Slovenija Umor v Slovenski Bistrici preprečil občan

Sodišče je pritrdilo navedbam, da je žensko poskušal umoriti iz maščevanja zaradi razpada partnerske zveze. Za poskus umora mu je izreklo kazen deset let zapora, za grožnje štiri mesece zapora in za kršitev nedotakljivosti stanovanja šest mesecev zapora. Na koncu mu je izreklo enotno kazen deset let in devet mesecev zapora.

Ker obtoženi, ki je od 11. septembra 2016 v priporu, nima prihodkov, ga je sodišče oprostilo plačila stroškov kazenskega postopka. Oškodovanko, ki zahteva 21.000 evrov odškodnine, pa je napotilo na pravdo.

Dajal je nasprotujoče si izjave

Pušnik je trdil, da je nedolžen, a je sodnica Andreja Lukeš v današnji obrazložitvi sodbe pojasnila, da je dajal nasprotujoče si izjave. "Čeprav se zagovarjate, da ste nedolžni, po drugi strani pravite, da se ničesar ne spomnite," je dejala in pojasnila, da so trditve oškodovanke potrdili tudi druge priče in izvedenska mnenja.

Na predobravnavnem naroku mu je tožilstvo v zameno za priznanje ponudilo 16 let in deset mesecev zapora, a je obdolženi zavrnil priznanje krivde. Obramba pa je med drugim opozorila na pomanjkljivosti v obtožnici, med drugim v njej ni navedenega časa dejanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • mph 19:28 12.januar 2018.

    In ko pride ven bo zgleden občan, ki muhi ne bi storil žalega. Noro, kakšne zakone imamo .... če ga že ni možno usmrtit (s počasnim davljenjem), potem ga treba vsaj trajno odstranit iz družbe, nevarnost bo dokler bo lahko migal.

  • tomi67 16:22 12.januar 2018.

    V eni od novic nedavno je Žurnal24 poročal o 360-letni učiteljici, ki je imela spolne odnose z mladoletnimi osebami, tukaj pa imamo %6-letnega moškega pri poskusu umora. Zadnje čase opažam zelo nenavadne starosti ljudi. Morda bo naslednjič nekdo #55?)-leten.

  • borut54 15:38 12.januar 2018.

    ubit skorajšnega ubijalca.