Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Pred prometno nesrečo voznik obrnil vozilo kar na avtocesti

Slovenija 28.11.10, napacna smer, prepoved, znak, tabla, opozorilo, Slovenija, B Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so ugotovili, da se je pred včerajšnjo prometno nesrečo 41-letni voznik obrnil vozilo kar na avtocesti.

Voznik, ki je včeraj okoli 17. 30 zaradi napačne vožnje zakrivil prometno nesrečo na dolenjski avtocesti pri predoru Debeli hrib, je pred tem v razcepu Malence obrnil svoje vozilo in nadaljeval z vožnjo proti Grosupljemu v nasprotni smeri.

Voznik, 41-letni državljan Slovenije, je nato trčil v osebni avtomobil Dodge,  ki  ga je vozil 56-letni državljan Švice. V trčenju je povzročitelj umrl na kraju nesreče. 

V nesreči je bila hudo telesno poškodovana 9-letnica, lažje poškodbe pa sta urpela 56-letnik in 44-letna sopotnica. Z  reševalnim  vozilom  so  jih odpeljali  v ljubljanski klinični center. Policisti ocenjujejo, da je na  vozilih  in  objektih nastalo za približno 12.000 evrov škode.

Predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko je povedala, da sta se za krajem  nesreče zgodili še dve prometni nesreči  z materialno škodo (z majhnimi poškodbami udeleženih vozil), nihče od udeleženih pa ni bil telesno poškodovan.

V času ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic, je bila avtocesta približno štiri ure zaprta.

Komentarjev 5
  • logistika 16:28 09.januar 2016.

    Od kje ti podatek, da je bil še kdo z njim v vozilu? Poškodovani so iz švicarskega vozila

  • Žurnalček 14:04 09.januar 2016.

    Če ugotovite , d ase vozite v napačni smeri , zmanjšajte hitrost na minimum in čakajte na prehitevalnem pasu toliko časa , da se naredi luknja , da se dokopate zaustavljalnega pasu . Pri tem manevru tudi že obrnite avto ...prikaži več v pravo smer in gasa , ne čakat policajev !!!!

  • Žurnalček 14:02 09.januar 2016.

    Kako drugi potniki v avtu niso opazili , da se vozijo narobe ?