Slovenija > Črna kronika
21747 ogledov

Preden je poklical reševalce, odstranil nabojnik iz puške in jo nato pospravil

Mediaspeed
Novo sojenje: Abramov naj bi moril iz nizkotnih razlogov.

Za 32-letnega Sebastiena Abramova naj bi se danes na okrožnem sodišču v Celju začelo sojenje. Tožilstvo mu očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber. Celjska okrožna sodnica je današnji začetek sojenja, ki bi se moralo začeti ob deveti uri, znova preklicala zaradi bolezni Abramovega zagovornika Borisa Grobelnika.

V začetku meseca so narok preklicali zaradi zamenjave odvetnika. Na predobravnavnem naroku sicer Abramov dejanja ni priznal in se je izrekel za senatno sojenje.

Abramov, ki je v priporu v Celju, trdi, da je leta 2015, takrat 24-letno dekle v Pernovem pri Žalcustrelil po nesreči. Med čiščenjem avtomatske puške naj bi se mu ta sprožila.

Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Kot je na naroku opozoril tožilec Gorazd Kacijančič, je Abramov, preden je poklical reševalce, odstranil nabojnik iz puške in jo nato še pospravil.

Obsojen zaradi goljufije Sarinih staršev

Avgusta leta 2020 je bil sicer Abramov obsojen na 16 mesecev zapora zaradi goljufije na račun staršev Sare Veber.

odrezana roka Slovenija Obsojen: Sebastien Abramov mora v zapor

Po obtožnici naj bi prosil Sarino mamo, naj vzame posojilo, ker naj bi potreboval denar za nakup vozila. Mama je zato najela bančno posojilo in ga skupaj s svojimi prihranki dala Abramovu. Ta pa vozila ni kupil in trdi, da je okrog 17.000 prejetih evrov dal Sari za poplačilo štipendije. Njeni mami naj bi vrnil le 1000 evrov.

odrezana roka Slovenija Primer odrezana roka: Velik preobrat na sodišču

V zadevi odrezana roka je Abramov skupaj z Julijo Adlešič krivdo priznal, senat Okrožnega sodišča v Ljubljani pa ju je obsodil na zaporni kazni.

 

 
Komentarjev 10
  • marko345 10:03 30.marec 2022.

    Za pridobitev dovoljenja za orožje, moraš obvezno opravit tećaj iz varne uporabe orožja.

  • Skias 15:10 29.marec 2022.

    Pa ne mi tupit, da se mu je ponesreči sprožila med čiščenjem. Ko čistiš prvo vzameš ven nabojnik potem repetiraš in pregledaš cev. Za tem pa sledi razstavljanje in čiščenje in to bi naj vedel vsak, ki je dal skoz ...prikaži več redno vojsko ali pa je pri lovcih, policiji in vojski.

  • nabradi 11:22 29.marec 2022.

    Dolgo so rabili, da gre za čisti umor. Vsak, ki ima orožje ve kako se rokuje z njim, kaj je varna zona, varna smer, kaj narediš pred čiščenjem...nene ne more žejnega čez vodo peljati.