Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Predlog: štiri leta zapora

Mirko Krašovec Gregor Katič
Primer Betnava. Krašovec spet 29. novembra, nato sodba.

Štiri leta zapora bi bila po mnenju Stanislava Pintarja, tožilca iz specializiranega državnega tožilstva, pravična kazen za Mirka Krašovca, nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije. Po njegovem je bil Krašovec, obtožen kaznivega dejanja napeljevanja k poslovni goljufiji na škodo EU, slab pastir, ki se ni žrtvoval za svoje ovce, temveč jih je brezvestno prepustil volkovom.

S tem je mislil predvsem na nekdanjo direktorico družbe Betnava Dragico Marinič in gradbenega nadzornika Antona Ekarta, ki naj bi zgolj izpolnjevala njegove zahteve in v zahtevke za sofinanciranje projekta, ki sta jih pošiljala ministrstvu za gospodarstvo, vključevala še nevgrajen material. Na ta način je družba Betnava z ministrstva dobila 1,7 milijona evrov evropskega denarja, a so ta denar po dveh letih vrnili.

Nasprotno pa sta zagovornika obtoženega Velimir Cugmas in Stanislav Klemenčič prepričana, da je Krašovec žrtev pritiskov iz ozadja in nekakšen "grešni kozel". Mariničeva in Ekart pa sta ga obremenila le zato, da bi zmanjšala težo lastne krivde. 29. novembra bo imel zaključni zagovor še Krašovec, zatem pa bo sodnica razglasila datum in uro sodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.