Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Pregledali brez Janše

Janez Janša Boštjan Tacol
Sodnik sodbe ni razglasil, je pa namignil, da se je že odločil.

Odškodnina. “Sodbe ne bom razglašal danes. Odločitev pa je v meni dozorela že po pregledu dokazov v spisu. Mislim, da bo večina strank s to odločitvijo nezadovoljna,” na poveduje ljubljanski sodnik, ki je včeraj zaključil obravnavo tožbe, s katero Janez Janša od finske televizije YLE in novinarja Magnusa Berglunda zahteva milijon evrov in pol odškodnine.

Radi bi slišali Mateja

Toliko namreč Janša, ki sicer včeraj ni bil navzoč, zahteva zaradi domnevno neresničnih očitkov v dokumentarcu Resnica o Patrii. Janševa pooblaščenka Nina Zidar Klemenčič je sodnikovi odločitvi, da sodbo izda brez predlaganega zaslišanja bivšega ministra Janševe vlade Dragutina Mateja, oporekala.

Sodišče sicer ni zaslišalo niti Berglunda, čemur njegov pooblaščenec Andrej Kirn nasprotuje. “Ni mu bila dana možnost, da dokaže, da ni imel razloga, da ne bi verjel v to, kar je navedel v dokumentarcu,” opozarja Kirn. Tako Janševi pooblaščenki kot drugim je nenavadno tudi, da niti Bojan Potočnik niti Milan Švajger nista bila zaslišana o tem, zakaj sta se odločila za nastop v dokumentarcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.