Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Preiskan rop pošte v Polzeli

Fotografija z ropa v Polzeli
1/2
Policija
Celjski policisti in kriminalisti so uspešno preiskali rop pošte v Polzeli.

Celjski kriminalisti so v sodelovanju s policisti iz Žalca na podlagi ugotovitev z ogleda kraja ropa ter zbranih obvestil 4. julija odvzeli prostost 34-letnemu moškemu z območja Žalca.

Pri preiskavi so kriminalisti zasegli oblačila in orožje, ki jih je osumljeni uporabil pri kaznivem dejanju. Osumljeni je odtujeni denar v tem času že zapravil, največji del za poplačilo dolgov, so sporočili s policije.

Sodnica ga je že izpustila

Poslovalnico pošte v Polzeli so sicer oropali 27. junija. Zamaskiran storilec je oborožen s pištolo zagrozil uslužbenkam in od njih zahteval, da mu izročijo denar. V nadaljevanju je iz dveh predalov blagajne ukradel 4.500 evrov in zbežal.

Zunaj se je poskušal odpeljati s poštarskim kolesom z motorjem, ki pa mu ga ni uspelo spraviti v pogon, zato je kraj dejanja zapustil peš. Pozneje je ukradel kolo in z njim pobegnil.

V petek je bil osumljeni s kazensko ovadbo že priveden k preiskovalni sodnici Okorožnega sodišča Celje, ki ga je po zaslišanju izpustila na prostost. Za kaznivo dejanje ropa se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.