Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Preprodajalce mamil spravili v pripor

1/5
Žurnal24 main
Krški policisti so v minulih dneh zaključili daljšo preiskavo, v kateri so zasegli 2,5 kilograma heroina. Poleg tega so v pripor spravili šest osumljencev.

Policijska uprava (PU) Krško je v sodelovanju s kriminalisti in policisti PU Ljubljana ter GPU 13. in 14. junija uspešno zaključila večmesečno preiskavo. V okviru te preiskave so opravili devet hišnih preiskav in kazensko ovadili dvanajst osumljencev. Vsi so državljani Slovenije, od tega dva iz Posavja, stara 24 in 29 let. Preiskovalni sodnik je za štiri odredil pripor. 

Policisti so pri hišnih preiskavah zasegli manjše količine heroina in konoplje, več kot sto sadik konoplje, pribor za uživanje, tehtnice, več prenosnih telefonov in SIM kartic.

Ugotovili so, da se je v Posavju lani povečala ulična preprodaja prepovedanih mamil. Krški policisti so v tem času zasegli več manjših količin heroina in odkrili združbo, ki naj bi mamila kupovala na območju Ljubljane in Zasavja. Prodajala naj bi jih po Posavju in na Koroškem.

V sklopu preiskave so ugotovili 35 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, za katera je predvidena zaporna kazen od enega do deset let. Večino osumljencev so v preteklosti že obravnavali – nekateri med njimi pa so bili večkrat pravnomočno obsojeni.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Dobro organizirani

Po navedbah Franca Božičnika, vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Krško, je šlo za dobro organizirano združbo, na vrhu katere naj bi deloval osumljenec z območja Ljubljane. V Posavju naj bi drogo preprodajal okoli 50 odjemalcem, starim od 18 do 30 let. Preiskava je potekala od jeseni, na podlagi odredbe sodišča pa so bili uporabljeni tudi prikriti preiskovalni ukrepi.

Makedonca tihotapila heroin
Poleg te akcije pa so pred enim tednom na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje na avtobusu pri 41-letnemu državljanu Makedonije in 42-letni Makedonki odkrili več zavitkov heroina v skupni teži 2,5 kilograma. Krški preiskovalni sodnik je zanju že odredil pripor, grozi pa jima najmanj eno leto in največ deset let zapora.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.