Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Prerežejo gume, nato ukradejo denar

Predrta pnevmatika Shutterstock
Nove drzne tatvine na slovenskih avtocestah. Storilci žrtvam predrejo pnevmatiko, nato jih - pod pretvezo, da jim bodo ponudili pomoč - okradejo.

Včeraj popoldne se je italijanska voznica ustavila na počivališču Barje, kjer je svoje vozilo napolnila z gorivom. Za njo je pripeljal voznik vozila znamke Citroen sive barve. Ko je natočila gorivo, je poravnala račun in se odpeljala.

Po približno 500 metrih vožnje ji je na vozilu izpustila zadnja desna pnevmatika, zaradi česar se je ustavila na odstavnem pasu. Pred njo je ustavil voznik omenjenega Citroena in ji kazal, da je nekaj narobe. Na zadnjem delu vozila sta skupaj pogledala, kaj je narobe. Moški se je nato odpeljal naprej, voznica pa je ugotovila, da ji je ukradel torbico, ki jo je imela na sovoznikovem sedežu. Moški jo je oškodoval za 2.500 evrov.

Do podobnega dogodka je prišlo danes zjutraj ob 7. uri. Tudi v tem primeru je bil oškodovan tujec, državljan Romunije v tranzitu. Neznani storilci so mu na počivališču Barje, medtem ko je spal v vozilu, predrli zadnjo desno pnevmatiko. Ko se je zbudil, ga je na prazno pnevmatiko opozoril moški, star okrog 45 let in visok okrog 180 cm. Ko je oškodovanec preverjal pnevmatiko, mu je omenjeni moški ukradel ročno torbico z dokumenti in gotovino. Z dejanjem je bil tujec oškodovan za okrog 2.000 evrov.

Komentarjev 2