Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Pretepaški najstniški pohod po Mariboru

Nasilje, pretep Suzana Kos
Mariborski policisti so izsledili tri mladolednike in mladoletnico, ki so v torek pretepli dva 17-letnika in 18-letnega fanta.

Med 23.40 in 23.50 so pred vhodom v gostinski lokal v ulici Na poljanah v Mariboru najprej pristopili do 18-letnega fanta, ki so od njega zahtevali denar in cigarete ter mu zagrozili s pretepom. Ker tega ni storil, so ga pretepli. Najstniku je nekako uspelo pobegniti, a je medtem izgubil daljinski upravljalnik vrat, ki so mu ga storilci ukradli. Poleg lahkih telesnih poškodb je bil tako oškodovan še za 30 evrov.

Nekaj minut kasneje so stopili do 17-letnega fanta, ki je stal pred drugim vhodom v isti gostinski lokal. Od njega so prav tako zahtevali denar, a ker ga ni izročil, so ga pretepli. Oškodovancu je pri pretepanju izpadel gasilski pozivnik, ki ga je eden izmed storilcev ukradel. Fant je bil lažje telesno poškodovan, oškodovan pa je bil za 30 evrov, so sporočili iz PU Maribor.

A za najstnike to še ni bilo dovolj. Peš so se odpravili v center mesta in okoli 1.15 na Glavnem trgu pristopili do skupine treh mlajših žensk in dveh mlajših fantov. Dva storilca sta pristopila do njih, jim grozila in 17-letnega fanta pretepla ter ga lažje telesno poškodovala.

Na podlagi zbranih obvestil so policisti še isti dan prijeli mladoletne osumljence. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj ropa in nasilništva bodo zoper njih podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Komentarjev 1
  • Marko Treven 10:54 30.december 2011.

    skoda.. zakaj jih ni tle v LJ.. :)) js bi jih mel za "en krog" samo zase..