Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Prevažali 150 tisoč cigaret

Tihotapljenje cigaret
1/2
FURS
V dveh kombijih in avtobusu našli prepovedan tihotapsko blago.

Uslužbenci ljubljanskega mobilnega oddelka Finančne uprave RS so v dveh kombijih našli skritih 94.800 cigaret z ukrajinskimi tobačnimi znamkami, murskosoboški mobilni oddelek pa v podvozju avtobusa našel še dodatnih 52.400 cigaret z moldavskimi znamkami.

Finančni preiskovalci so 19. marca dopoldne med poostrenim nadzorom prometa na avtocesti med Celjem in Ljubljano izločili iz prometa kombinirano vozilo z ukrajinsko registracijo, ki je prevažalo potnike med Ukrajino in Italijo. "Pri podrobnem pregledu vozila na avtocestnem počivališču Lukovica so med prtljago v tovornem delu vozila odkrili 50.000 cigaret znamke Marlboro s tobačnimi znamkami Ukrajine," je pojasnila Sabina Langus Boc s Fursa. "Nekaj ur kasneje so ustavili ukrajinskih kombi, ki je bil namenjen v Španijo. Podrobno so pregledali vozilo in odkrili 44.800 cigaret različnih blagovnih znamk, ki so bile prav tako opremljene z ukrajinskimi tobačnimi znamkami. Za oba primera skupaj je znesek prikrajšanja carinskih in drugih dajatev, ki se plačujejo pri uvozu, 13.801 evro."

Škatlice na podvozju avtobusa

Mobilni oddelek Finančnega urada Murska Sobota je istega dne ponoči opravljal kontrolo na pomurski avtocesti. Uslužbenci so ustavili avtobus z moldavsko registracijo in ga pospremili k mejnemu prehodu Petišovci na podrobnejši pregled, saj je bil eden od voznikov že vpleten v tihotapljenje cigaret. "Pri pregledu podvozja avtobusa so na več skritih mestih našli 52.400 cigaret različnih znamk z moldavskimi tobačnimi znamkicami. Ob uvozu bi bilo treba za to blago plačati 7.985 evrov dajatev," je pojasnila Langus Bocova.

V vseh primerih so bile cigarete namenjene prodaji na črnem trgu. Uslužbenci mobilnih oddelkov so tihotapsko blago zasegli, zoper tri voznike (ukrajinska državljana in moldavskega državljana) pa uvedli postopek o prekršku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.