Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Prevedbe so se zavlekle v noč

Sodišče Kranj
1/23
Iztok Golob
Privedbe pridržanih na kranjsko sodišče so se zavlekle v noč. Do 21. ure zvečer je bile privedenih trinajst oseb, pet je bilo izpuščenih, sedem so jih odpeljali nazaj za zapahe, eden je bil ob pol desetih zvečer še na zaslišanju. Zasliševali tudi v Ljubljani in Kopru.

Preiskovalni sodniki na ljubljanskem, kranjskem in koprskem okrožnem sodišču so danes zaslišali osumljene prepovedane trgovine z drogami in orožjem, ki so jih v obsežni petkovi akciji pridržali policisti. Medtem ko so na koprskem sodišču zaslišanja že končali, se bodo v Ljubljani in predvidoma tudi v Kranju nadaljevala še v nedeljo.

Pred dve preiskovalni sodnici v Kranju so policisti od 16. ure popoldne pa do poznih večernih ur pripeljali 13 osumljencev, od katerih so jih sedem policisti pospremili nazaj za zapahe, petim pa so odpravili pridržanje. Eden od osumljenih je še na zaslišanju.

Na kranjsko sodišče, kjer sta tudi tudi vodja kranjskega tožilstva Irena Kuzma in okrožna državna tožilka Nadja Gasser, naj bi pripeljali še štiri osumljence, za katere naj bi predvidoma prav tako odredili sodno pridržanje, ki omogoča nadaljevanje zaslišanj v prihodnjih 48 urah. Tako naj bi v nedeljo pridržane znova pripeljali pred preiskovalnega sodnika.

Pred koprskega preiskovalnega sodnika so nekaj pred 17. uro pripeljali dva izmed osumljencev. Kot je medijem povedal okrožni državni tožilec Slavko Ožbolt, sta omenjena osumljena neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Zoper osumljenca, ki sta doma z območja Ljubljane oziroma Postojne, je Ožbolt zaradi ponovitvene nevarnosti predlagal odreditev pripora, kar je sprejela tudi sodnica, tako da so oba prevedli v pripor v koprski zapor. Zaradi interesa preiskave pa tožilec drugih informacij ni podal.

Eden še na begu

Z zaslišanji so nekaj pred 18. uro začeli tudi v Ljubljani. Kot so povedali na Okrožnem sodišču v Ljubljani, je bilo za deset osumljenih danes odrejeno sodno pridržanje, tako da jih bo sedem zaslišanih v nedeljo, trije pa v ponedeljek. Na področju, ki je v pristojnosti ljubljanskega sodišča, je bilo sicer osumljenih 14 oseb, trem so pridržanje odpravili že v petek in jim danes pred preiskovalnega sodnika ni bilo treba, eden od osumljencev pa je na begu, so povedali na sodišču.

Skupaj naj bi na kranjsko, ljubljansko in koprsko sodišče danes po navedbah policije pripeljali 30 osumljencev, preostale od približno 60, kolikor so jih v preiskavi pridržali, so policisti izpustili že do petka zvečer.

Tudi v tujini prijeli več oseb

Kriminalisti in policisti so v petkovi akciji v Osrednji Sloveniji, na Gorenjskem in Primorskem opravili več kot 70 hišnih preiskav, v katerih so zasegli večjo količino prepovedanih drog in različnega orožja. Potem ko so prostost odvzeli več kot 60 osebam, je v pridržanju ostalo okoli 30 osumljencev.

Akcija je del obsežne kriminalistične preiskave, ki poteka od leta 2010, osumljene osebe pa naj bi sodelovale pri nedovoljenem trgovanju z orožjem in drogami. Pridržani naj bi bili člani in voditelji več mednarodnih kriminalnih združb, ki so bile med seboj dobro povezane in so večinoma delovale na območju Balkana in več držav EU. Trgovale naj bi s prepovedanimi drogami in orožjem. Transporte naj bi organizirali v Sloveniji, v tujini pa so že prijeli in priprli več oseb, ki naj bi pri tem sodelovale.

Komentarjev 10
  • mia 07:36 13.maj 2012.

    ali ni bil pred časom članek SLOVENIJA MAFIJI PRIJAZNA DRŽAVA.

  • mia 07:34 13.maj 2012.

    ali ni bil pred časom člane "

  • mia 07:32 13.maj 2012.

    zaradi javne varnosti. če slučajno koga poznaš je dobro, da veš njegovo drugo stran.