Slovenija > Črna kronika
282 ogledov

Preverite, če je avto res zaklenjen!

Avtomobilski ključi Shutterstock
Na izhodu med prestajanjem kazni zapora je 43-letnik vlamljal v avtomobile. Uporabil je motilec signala, ki prepreči zaklepanje avtomobila z daljincem.

43-letni državljan Srbije z urejenim statusom tujca za prebivanje v Sloveniji je v času, ko je bil na izhodu med prestajanjem kazni zapora, izvršil kaznivo dejanje velike tatvine. S pomočjo prirejene naprave za motenje signala sistema za centralno zaklepanje vozila je 30. julija vvlomil v osebni avtomobil na parkirišču pred trgovskim centrom na Viču v Ljubljani.

Dejanje je poskušal ponoviti še na drugem vozilu, vendar je lastnik pravočasno ugotovil, da mu je nekdo prestregel frekvenco in s tem onemogočil centralno zaklepanje na vozilu.

Tatu bodo kazensko ovadili, policija pa ponovno opozarja, da lastniki vozil, ko zaklepajo vozilo s tako imenovanim daljinskim zaklepanjem, vedno tudi fizično preverijo ali je vozilo dejansko zaklenjeno.

Komentarjev 3
  • zdrej 12:13 10.september 2015.

    In kaj je narobe z optiočno preverbo, ko avto signalizira uspešnost zaklepanja s smerokazi? Se mi je že zgodilo, da slabo zaradi zaprtih vrat zaklepanje ni bilo uspešno, kar se je takoj videlo na daleč. Tako je po vsej ...prikaži več verjetnosti vto opazil ta lastnik.

  • Antun Homjak 22:20 17.avgust 2014.

    Kaj se čudiš. Policaji imajo garantirano delo, škodo pa samo prebivalci-beri davkoplačevalci.

  • Žurnalček 17:23 14.avgust 2014.

    Jebem jaz svojo državo , ko po obsodbi tujca za kriminal , ne ptreluknja njegove vize in da izgon za vedno !