Slovenija > Črna kronika
158 ogledov

"Prevoznik" sumil, da niso angeli

Eden od domnevnih vodij Lindner (prvi z desne) se je na javnem sojenju skril pod Žurnal24 main
Ukradeno. 13-članski združbi grozi do pet let zapora zaradi razpečevanja avtomobilskih delov.

Tatvine. "Niti posumil nisem, da so avti ukradeni, saj so imeli vsi ključavnice in ključe," se zagovarja avtomehanik Dejan Lindner. Včeraj so mu začeli soditi, ker naj bi skupaj z bratom Gašperjem Lindnerjem, Benjaminom Šepetavcem, Tomažem Košakom in Bojanom Pirnatom vodil 13-člansko hudodelsko združbo, ki je preprodajala dele ukradenih vozil. Tožilstvo jim očita velike tatvine in prikrivanja ukradenega izplena.

Ukradena vozila naj bi dobivali od neznanih tatov, poleg tega pa naj bi avtomobile predvsem prestižnih znamk kradli tudi sami. V Košakovi avtomehanični delavnici na Škofljici naj bi odstranili avtomobilske dele, ki so jih zahtevali naročniki. Dele ukradenih vozil naj bi nato trije za prevoze zadolženi člani združbe prepeljali kupcem ali pa v Lindnerjevo delavnico v Guncljah. "Sumil sem, da ti ljudje niso angelčki. Zato sem si lahko samo mislil, čemu bodo dele potrebovali," pravi eden od domnevnih prevoznikov Martin Ramuta.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.